Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Σύριζα Σερρών : Μιχάλης Δεμερτζής - Είμαστε ώριμοι την κρίσιμη ώρα της κάλπης ???

 

 
 
 
 
 Γράφει ο Μιχάλης Δεμερτζής
 
Ένα μεγάλο ερώτημα που με προβληματίζει τις τελευταίες μέρες, είναι το παρακάτω:
"Είμαστε ώριμοι την κρίσιμη ώρα της κάλπης;" ή "ψηφίζουμε απλά από συνήθεια και υποχρέωση;".
Εδώ θα ήθελα να εξηγήσω τον προβληματισμό μου.
Ωριμότητα την κρίσιμη ώρα της κάλπης, σημαίνει, αναστοχασμο, ώριμη και καθαρή σκέψη και κρίση, σημαίνει επεξεργασία πληροφοριών και εξαγωγή συμπερασμάτων και γενναίες αποφάσεις για τον επανακαθορισμό εάν απαιτείται της προσωπικής μας στάσης απέναντι σε συγκεκριμένες πολιτικές και κόμματα.
Σημαίνει τελικά και πρέπει όλοι και όλες να το θυμούνται αυτό, εντολή εξ ονόματος μας σε πολιτικό φορέα (κόμμα), για διακυβέρνηση τετραετίας χωρίς εμάς.
Ψηφίζω από συνήθεια ή υποχρέωση την κρίσιμη ώρα της κάλπης, σημαίνει ψήφο αφέλειας, ψήφο ανάθεσης εν λευκώ συνέπεια οικογενειακής παράδοσης, διαπλοκής, βολεματος και γενικά ανωριμης αντιμετώπισης της μέγιστης δημοκρατικής διαδικασίας που είναι οι εκλογές και η ανάδειξη κυβέρνησης σε μία χώρα.
Και μια επιπλέον επισήμανση, σχετική με τον πολιτικό χώρο που κινούμαι και υπηρετώ τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Είναι λυπηρό, εδώ και 20 περίπου ημέρες, να έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια της νίκης και της πολιτικής αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο και αυτά να είναι σε πολλές περιπτώσεις προβληματικά και ανολοκλήρωτα (π.χ Σέρρες).
Ευθύνες μπορεί να αποδώθουν πολλές και σε πολλούς. Η μάχη σπίτι - σπίτι και πόρτα - πόρτα έχει ήδη ξεκινήσει και στην αφετηρία βρίσκονται ελάχιστοι. Την περίοδο που τα ΜΜΕ, μονοπωλούν τις ειδήσεις προς όφελος συγκεκριμένων κέντρων (Ν.Δ), η απουσία δυναμικών ψηφοδελτίων από την πρώτη στιγμή εγκυμονεί κινδύνους.
Δεν θα υπάρχει δικαιολογία " δεν προλάβαμε".
Δεν θα υπάρχει δικαιολογία "προσπαθήσαμε αλλά δεν πείσαμε την κοινωνία".
Δεν θα υπάρχει καν η δικαιολογία ότι υπάρχει φανερή διαφορά στο πολιτικό πλαίσιο- αφήγημα διακυβέρνησης της χώρας που δεν έγινε αποδεκτό από την κοινωνία.
Η αφετηρία για τα δυναμικά ψηφοδέλτια που θα δώσει τη μάχη της νίκης ήταν χθές.
Με συνολική κάλυψη των υποψηφιοτήτων σε κάθε περιοχή. Με την άμεση επαφή του συνόλου των μελών και των φίλων με την κοινωνία σε κάθε χώρο από την πρώτη στιγμή.
Τελικά νομίζω ότι πρώτοι εμείς θα πρέπει να δώσουμε απάντηση στο αρχικό μου ερώτημα και στη συνέχεια να απαντήσει όλη η κοινωνία.
Αλλά ας περιμένουμε.
Το μέλλον θα δείξει και τότε θα πάρω τις όποιες απαντήσεις στο ερώτημα μου.

 

3 σχόλια:

  1. Φίλε Μιχάλη αυτό που προβληματίζει τους συντρόφους είναι ότι μέχρι τώρα έχουμε δύο πασοκους και έναν των ΑΝΕΛ υποψηφίους. Με τον τελευταίο να τον σπρώχνουν τα κεντρικά και οι κουμπάροι. Γι'αυτό βλέπεις αδιαφορία παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κρίνουμε από το πιον εκλέξατε, μπα. Δεν υπάρχει ωριμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.