Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ποιους φωτογραφίζει για πρωθυπουργό ο Ανδρουλάκης, ποιους κόβει - Ο παράγοντας Βενιζέλος!

 


 

 

Φωτιές έχει ανάψει η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο».
Τα παραπάνω βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελούν και γρίφο. Ας επιχειρήσουμε όμως να τον ερμηνεύσουμε με βάση τις πληροφορίες:

  1. Με τον αποκλεισμό των μη πολιτικών προσώπων φεύγουν από τη δημόσια συζήτηση ονόματα όπως ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (όχι και ότι θα ενδιαφερόταν με τόσα χρόνια θητείας μπροστά του) ή ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος -όχι ότι το όνομά του «έπαιζε» στα αλήθεια.
  2. Ανοιχτό είναι το πρόσωπο που θα προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης να είναι στέλεχος του κόμματος που θα λάβει την πρώτη θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση και στο ενδεχόμενο που Τσίπρας ή Μητσοτάκης το δεχόταν, δεν θα μπορούσε να είναι κορυφαίο στέλεχος. Ο κάθε αρχηγός δεν θα ήθελε για πρωθυπουργό τον βασικό ανταγωνιστή του.
  3. Αν το πρόσωπο που θα προτείνει προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, τότε αναμφίβολα φαβορί θα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη (όταν ήταν πρόεδρος ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν γραμματέας του κόμματος), έχει δεχθεί να συγκυβερνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και το τελευταίο διάστημα κρατά αποστάσεις από κορυφαίες επιλογές Μητσοτάκη όπως οι υποκλοπές.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εξειδικεύσει περαιτέρω τη θέση του σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αν και δεν έχει καμία τύχη, αφού Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν πρόκειται ούτε καν να τη συζητήσουν...

Β.Σκ.

 https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.