Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Δήμος Σερρών :Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής


Ο Δήμος Σερρών συνεχίζει τις παρεμβάσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας διοργανώνοντας δεκαήμερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους Δημότες με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Στο πλαίσιο της δράσης μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σερρών θα πραγματοποιούνται δωρεάν υπερηχογραφήματα για τον γενικό πληθυσμό από σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου και μέχρι τις 22 Μαρτίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών.

Το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρίας Πάνου – Αναστασιάδου και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελου Βάκαλου.

«Στον Δήμο Σερρών έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας του κάθε πολίτη δίνοντας έμφαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Βασικός στόχος μας μέσα από το ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τα κύρια νοσήματα, τα οποία προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Για άλλη μια φορά με τις δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής ο Δήμος μέσω του ΚΕΠ Υγείας στέκεται δίπλα στους πολίτες παρέχοντας την πολύτιμη βοήθειά του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου και βέβαια στον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών που είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προαγωγής της υγείας και συνδράμει με το επιστημονικό προσωπικό του».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελος Βάκαλος αφού συνεχάρη τον Δήμο Σερρών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στον τομέα της προληπτικής ιατρικής τόνισε ότι το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι μια σχετικά συχνή και δυνητικά θανατηφόρος πάθηση.

«Τα ανευρύσματα κοιλιακής αορτής είναι συνήθως ασυμπτωματικά και αν ανιχνευθούν έγκαιρα αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα», επισήμανε ο κ.Βάκαλος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι αποτελεί μία πάθηση που αφορά άτομα μέσης και κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας άνω των 65 ετών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου σημείωσε ότι «η πρόληψη και ο εξατομικευμένος διαγνωστικός έλεγχος είναι ουσιαστικά ένα δώρο στον εαυτό μας με το οποίο όχι μόνο κερδίζουμε το παρόν αλλά φροντίζουμε και για το μέλλον».

Η ίδια απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση για την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής αλλά και να εγγραφούν στο ΚΕΠ Υγείας, ώστε να ενημερώνονται με sms για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους.

Οι προληπτικές εξετάσεις για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής θα διενεργούνται απογευματινές ώρες από 13 έως 22 Μαρτίου από τις ακτινοδιαγνώστριες, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Παρασκευή Μιντζοπούλου και Ελευθερία Μιχαηλίδου στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Σερρών(Μεραρχίας 94).

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο τηλέφωνο 2321085661.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.