Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Δήμος Σερρών : 2,24 εκατ.ευρώ για πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα της οδικής ασφάλειας

 


Την έγκριση νέας χρηματοδότησης ύψους

2,24 εκατ.ευρώ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα της οδικής ασφάλειας των τελευταίων δεκαετιών εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το πρόγραμμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Σερρών περιλαμβάνει μία σειρά σημαντικών έργων στο αστικό και υπεραστικό οδικό δίκτυο, που θα ενισχύσουν την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών και των πεζών.


Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη της άρτιας και ώριμης πρότασης του Δήμου Σερρών ύψους 2,24 εκατ. στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, υποβάλαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση μίας ακόμη ουσιαστικής παρέμβασης για τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας στον Δήμο Σερρών.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί με τη συνεχή και συστηματική προσπάθειά μας για την αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου χρηματοδοτικού εργαλείου έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις άνω των 64 εκατ.ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια, ένα ποσό που κατατάσσει τον Δήμο Σερρών στους πρώτους Δήμους πανελλαδικά σε χρηματοδότηση«, τόνισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Με την υλοποίηση του έργου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας επιλύουμε χρόνια και μείζονα προβλήματα του οδικού δικτύου αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

– Εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα Σερρών – Μητρουσίου

-Διαγραμμίσεις οδοστρώματος στην οδό μεταξύ της πόλης των Σερρών και του Λευκώνα μέχρι τη διασταύρωση για το Σιδηρόκαστρο και από τις Σέρρες μέχρι τον κόμβο του Νοσοκομείου

– Σύστημα έξυπνων διαβάσεων σε κεντρικούς δρόμους και γύρω από σχολικές μονάδες

-Αναβάθμιση όλων των φωτεινών σηματοδοτών με φανούς LED

– Τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ

– Τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινακίδων με την ένδειξη ορίου ταχύτητας

-Σχολικές πινακίδες, προειδοποιητικοί φανοί και σήματα ΚΟΚ(Κ – 16) επί του οδοστρώματος σε σημεία εισόδων σχολικών μονάδων

-Τοποθέτηση σήμανσης P-2(STOP) στην περιοχή Σιγής – Κηφισιά

-Τοποθέτηση Ρυθμιστικών ή κινδύνου πινακίδων ηλεκτροδοτούμενων με φωτοβολταϊκά συστήματα

 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. ο δρόμος Σερρών -Μητρούσι είναι της Περιφέρειας και θα γίνει απο την Περιφέρεια. Ποσο ψέμα να αντεξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.