Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Σέρρες : Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 16/3

 


 

Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από το έγκλημα στα Τέμπη και η χώρα σείεται από οργή και τον καθημερινό αγώνα. Τα μεγάλα, πρωτοφανή  συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας με τον παλμό των εργαζόμενων και της νεολαίας, τα πανό σε σχολεία, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη.
Η μαζική συμμετοχή  εργατικών σωματείων, φοιτητών, μαθητών, και όλου του Σερραϊκού Λαού, έδειξαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα επιστρέψουμε να συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και με την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  που καλούν τα σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών.  
Το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι ένα  μεμονωμένο περιστατικό αλλά  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του λαού  σε μια σειρά από περιστατικά  που αποδεικνύουν πως με όλες τις κυβερνήσεις, το σημερινό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του σαν κόστος. Να θυμηθούμε τι έγινε   με τη διαχείριση της πανδημίας, με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, με τα εργατικά ατυχήματα.   Και μιλάμε για το ίδιο κράτος, την κυβέρνηση της ΝΔ,   που φρόντισε να   φτιάξει  υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και  το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά δεν έκανε τίποτα για   την ηλεκτρονική επιτήρηση των τραίνων.
 Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα ποιο αποφασισμένοι και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα.
 Διεκδικούμε:
Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.