Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Αλλου λαλουν οι πετεινοι ..αλλου πέφτουν οι μίζες

 

 

 

 

  Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη
δώσε κλώτσο να γυρίσει
παραμύθι ν’ αρχινίσει.

Μελετώντας τα όσα έλαβαν χώρα στην παραμυθένια Λιμονύπολη ο σμπίρος μου οτι πράγματι οι εκει άρχοντες είναι άξιοι θαυμασμού για το πως  τα καταφέρνουν  .Πάντα υπάρχει μια καχυποψία οταν γίνεται οικονομικό αλισβερίσι και η αντιπολίτευση ψάχνει με μεγεθυντικό φακό .Κάθε είδους ΄σύμβαση  .Οπότε είναι δύσκολο να ...τρέξει και λίγο λάδι και να μην γίνει αντιληπτό .

Έπρεπε να βρεθεί τρόπος να γίνεται αυτο που έπρεπε να γίνει και να μην μιλάει κανένας 

 

 

Τα συστατικά της συνταγής λίγα και άπλα .Δυο  βολικές επιτροπές .Η πρώτη που κάνει τον διαγωνισμο . Χρειάζεσαι δεκα πρέπει ο διαγωνισμός να λεει οτι χρειάζεσαι 20 ( εχει σημασια κρατήστε το ) και η 2η της παραλα.Και προμήθεια ειδών που είναι απαραίτητα και αφορούσαν κοινωνικές ομάδες που έχουν την συμπάθεια της κοινωνίας .Η οποία θεωρεί οτι και αυτά που κάνεις, είναι λίγα και ζητα πάντα περισσότερα .

Τώρα στο δια ταύτα, ζητάς να αγοράσεις πχ 10  δεμάτια κουτόχορτο  του μισού κιλού  και τα αγοράζεις με 0,8 δολάριο Λιμνούπολης  .Όταν όλοι οι υπόλοιποι σου τα δίνουν με 1,2 δολαρια Λιμνουπολης  .Σου λένε και μπράβο που  κάνεις και οικονομία .Και δεν γκρινιάζουν που αγοράζεις κουτόχορτο γιατι είναι είδος πρώτης ανάγκης

Και εδώ μπαίνει η επιτροπή .Οταν  είναι συνεργάσιμοι υπογράφουν για 10 και παραλαμβάνουν 6 .Μισό κιλό το ένα λέει  ο διαγωνισμός , αλλά είναι 400 γραμμάρια.

Ζητούσες 10χ1,2 δολαρια Λιμνουπολης  που δίναν ολοι προσφορα έπρεπε να πληρώσεις 12

Εσυ αγοράζεις 10χ0,8 πληρώνεις 8  δολάρια Λιμνουπολης .Κανεις οικονομια και 4 δολαρια .

Στο δια ταύτα βέβαια ζητούσες να αγοράσεις 5 κιλά κουτόχορτο  και όλοι σου τα πουλούσαν 12 δολαρια

Ο προμηθευτής σου δώσε 6χ400 γραμμάρια =2,4  και πλήρωσες   8 δολαρια

Οπότε όλοι είναι ευχαριστημένοι και ..λαδωμένοι 

Βέβαια αυτά γίνονται στα παραμύθια .Γιατι στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν νόμοι , έλεγχοι και δεν χωράνε αυτα τα ευφάνταστα


Τέλος παραμυθιού

 Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.