Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Σερρών : Μια διαδικασία που απαξιώνουν οι ίδιοι

 


 

 

 

 

Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής θεωρείται μια από τις κορυφαίες διαδικασίες σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση .Αφού ο νομοθέτης δίνει την δυνατότητα και στους πολίτες να συμμετέχουν στην διαδικασία θέτοντας ερωτήσεις ή έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν επί παντός επιστητού που αφορά τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής . Η διαδικασία έχει απαξιωθεί από τις δημοτικές αρχες  ( για ευνόητους λόγους ) και στις περισσότερες των περιπτώσεων ανα την Ελλαδα γίνεται σχεδον εν κρυπτω .

Από την πεπατημένη της πλειοψηφίας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο δήμος Σερρών .Καθώς στην ειδική συνεδρίαση  παραβρέθηκαν μόλις το 50% +1 των δημοτικών συμβούλων  ,για δημότες ουτε κουβέντα .Καθώς η συνεδρίαση δεν διαφημίστηκε , ούτε καν στην ιστοσελίδα του δήμου υπήρχε πρόσφατη ενημέρωση. Ούτε φυσικά οι Συμμαχοι που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπεύδουν να ενημερώσουν για το παραμικρό .Επίσης η διαδικασία σιωπηρά πήγε πίσω κατά μια ώρα ( υπήρχε και ο αγώνας του Πανσερραικου με την ΑΕΚ ) . Αποτέλεσμα ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν ξεπέρασε τους 50 όταν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι 41 +1  ο δήμαρχος .

Οπότε ο στόχος επετευχθη Διοτι όπως λεει και η λαικη ρήση  

Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.