Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Δήμος Εμμανουήλ΄Παππά : Ο αγιασμος των υδάτων στα παγωμένα νερά του Κωπηλατοδρομίου Πεθελινού


Ο Αγιασμός των υδάτων έγινε με τιμές και οι πιστοί

συγκεντρώθηκαν από νωρίς προκειμένου να τιμήσουν την ημέρα των Θεοφανίων . Η ρήψη του σταυρού για τον καθαγιασμό τελέστηκε στο στολίδι του χωριού, το Κωπηλατοδρόμιο της λίμνης.

Ο Πατέρας Βασίλειος έριξε το σταυρό όπου οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ναυταθλητικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεθελινού «ΚΕΡΚΙΝΙΤΗΣ» βούτηξαν με τόλμη στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό και φώτισαν τη μεγάλη θρησκευτική. Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ναυταθλητικού Συλλόγου κ. Θεοδόση Κρέτση που μιλά στο Επιλογές, μετά από 80 χρόνια για πρώτη φορά συμμετείχαν και κορίτσια.


«ΤΥΧΕΡΗ Η ΜΥΡΤΩ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ»


Η 16 χρονη αθλήτρια του συλλόγου Μυρτώ Τενεκετζή ήταν η τυχερή που κατόρθωσε να πιάσει πρώτη το σταυρό. Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία ενθουσίασε τα 9 παιδιά που συμμετείχαν τα οποία και δηλώνουν πως θα τολμήσουν να βουτήξουν και του χρόνου.

Ρεπορτάζ Αφροδίτη Σπυρίδων

 https://epiloges.tv

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.