Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Δήμος Σιντικής : Δράση ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης «street work» του Κέντρου Κοινότητας


Κοντά στους δημότες του Σιδηροκάστρου βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2022 τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιντικής, αλλά και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων Δήμου Σερρών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25-11-2022) η Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης Σταυρούλα Αργυροπούλου, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Σιντικής Μαρία Τσεκμέζογλου (Συντονίστρια-Κοινωνική Λειτουργός) – Ιορδάνα Τουτζιάρη και Βίκυ Φουδούλη (Ψυχολόγοι), του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών  Νάντια Ζγέρα (Νομικός) και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμμάτων του Δ.Σερρών Μάρθα Αβοκάτου (Κοινωνιολόγος) υλοποίησαν τη δράση ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης “Street Work” για θέματα έμφυλης βίας.

Τα στελέχη επισκέφτηκαν την κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και ενημέρωσαν τους δημότες και κυρίως τις γυναίκες για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχουν τόσο το Κέντρο Κοινότητας Σιντικής, όσο και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δ.Σερρών και ιδιαίτερα για τις δυνατότητες υποστήριξης γυναικών που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας ή/και πολλαπλές διακρίσεις από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στις Σέρρες.

Η παραπάνω δράση αποτελεί συνέχεια της μακράς συνεργασίας των δύο φορέων με σκοπό την υποστήριξη των πολιτών και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.