Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ήλιας Γκότσης : Σταθερά και κάθετα αντίθετοι στο μοντέλο της δημοτικής αρχής


 
 
 
 
Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι αντίθετη σταθερά και κάθετα στο μοντέλο επιλογής της δημοτικής αρχής να αντικαταστήσει όλους τους λαμπτήρες του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED για τους εξής λόγους :
1) Παραχωρεί τον οδοφωτισμό του Δήμου για 12 χρόνια σε ΙΔΙΩΤΗ ( Σ. Ε. Α.) Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης.
2) Κοστίζει ακριβότερα κατά 1.278.000 ευρώ, σε σύγκριση με την μέθοδο του Ταμείου Παρακαταθητών και Δανείων ( Τ. Π. κ. Δ) με τεχνικό σύμβουλο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( Κ. Α. Π. Ε.), που είχε επιλέξει η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραιων.
3) Η απόφαση για το θέμα των LED έπρεπε να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την Οικονομική Επιτροπή, διότι είναι μία απόφαση που δεσμεύει το Δήμο για τα επόμενα 12 χρόνια.
( τρεις Δημοτικές Αρχές)
4) Στα πλαίσια της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας έπρεπε να έρθει το θέμα των LED στην επιτροπή διαβούλευσης ( είναι δυνητικό) ώστε να κάνει τις παρατηρήσεις και να ληφθούν υπόψιν από την τεχνική υπηρεσία.
5) Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης για το έργο αυτό ανακοίνωσε προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ, εν συνεχεία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ημερομηνία 01-9-2021 εισηγήθηκε προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ και μετά τις αντιδράσεις των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην ίδια συνεδρίαση ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 6.369.000 ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα πολλά ερωτηματικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.