Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Φυλακές Νιγρίτας : Αποφυλακίζεται οροθετικός κρατούμενος λόγω έλλειψης υποδομών


Αποφυλακίζεται με δικαστική απόφαση 33χρονος οροθετικός κρατούμενος που βρισκόταν επί 9 μήνες στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, εκτίοντας ποινή για κλοπές. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα του 33χρονου για διακοπή της ποινής του για λόγους υγείας και συγκεκριμένα επειδή οι φυλακές δεν διαθέτουν ούτε μόνιμο γιατρό ούτε υποδομές με αποτέλεσμα να «κινδυνεύει η ζωή του».

Ο 33χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην τον περασμένο Ιανουάριο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε φυλάκιση πέντε ετών. Καθώς δεν ήταν παρών στο ακροατήριο, το Δικαστήριο δεν γνώριζε για την κατάσταση της υγείας του (είχε διαγνωστεί ως οροθετικός ένα μήνα νωρίτερα), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση εκτέλεση της ποινής. Λίγο καιρό αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή.

Χαρακτηριστικά, στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας δεν υπάρχει πτέρυγα οροθετικών, ούτε μόνιμος γιατρός, ενώ μία νοσοκόμα επισκέπτεται τη φυλακή ανά 15 μέρες, όπως ανέφερε ο συνήγορός του Θανάσης Χατζάκος. «Δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν λαμβάνει ούτε την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή. Κινδυνεύει η ζωή του» ανέφερε ο ίδιος κατά την αγόρευσή του. Επικαλέστηκε δε, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τις οποίες καταδικάστηκε η χώρα μας για τις συνθήκες κράτησης οροθετικών κρατουμένων.

 

 https://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.