Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Σερρών : Αριαδνη Παπαφωτίου - Είναι απογοητευτικό

 

 
 
 
 
Στους λόγους που την οδήγησαν να καταψηφίσει την ίδρυση ενεργειακής κοινότητας από τον δήμο Σερρών. Εξηγεί η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ Αριάδνη Παπαφωτίου
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ  
 
Δεν αρνήθηκαν απλώς να διασφαλίσουν ότι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ που θα συσταθεί με κεφάλαια του Δήμου Σερρών ΔΕΝ θα περάσει σε ΜΗ Αυτοδιοικητικούς Μετόχους, αλλά επιχείρησαν και να μας παραπλανήσουν!
--------------------------------------------------------------------------
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ από τον περασμένο Ιούλιο ήταν η εξής:
--Να προβλεφθεί στο Καταστατικό της πως για την είσοδο νέων μετόχων θα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο (δλδ ΟΛΕΣ οι εκλεγμένες Παρατάξεις) κι όχι μόνο το ΔΣ της Ενεργειακής Κοινότητας (δλδ αποκλειστικά οι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ από τον εκάστοτε Δήμαρχο).
--------------------------------------------
Δυστυχώς στην τελευταία συνεδρίαση, τόσο ο κ. Χρυσάφης όσο και ο νέος Αντιδημάρχός του (μεταγραφή από τον συνδυασμό Φωτιάδη της Αντιπολίτευσης), πιάστηκαν να παραπλανούν το Σώμα ψευδόμενοι(?) ή αδιάβαστοι(?).
Αφού:
--1) Ψευδώς ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσανθίδης ότι ενέταξαν στο Καταστατικό την τροποποίηση που προτείναμε.
--2) Ψευδώς ισχυρίστηκε ο κ. Δήμαρχος ότι δεν ψηφίζαμε την ΙΔΡΥΣΗ της Ε.Κ.
-------------------------------------------
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ το Θέμα, με την διευκρίνιση:
--«Είμαστε θερμά υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικής Ενεργειακής Κοινότητας. Ψηφίσαμε θετικά τον περασμένο Ιούλιο στην συμμετοχή του Δήμου σε αυτή.
Η σημερινή ΑΡΝΗΤΙΚΗ μας ψήφος αφορά στην επίμονη άρνηση της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει μέσω του Καταστατικού οτι η Ε.Κ. θα παραμείνει Δημοτική και ότι η εισδοχή νέων Μετόχων θα αποφασίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο».
Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ.
--------------------------------------------
Με λύπη παρακολουθούν οι συνδημότες μας τις επιζήμιες αντιλήψεις και ίσως τις κρυφές προθέσεις του Δημάρχου και της Ομάδας του.
Είναι απογοητευτικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.