Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Βενιζέλος: Ποια ίδρυση νέου κόμματος; «Εθνικό κεφάλαιο»!


Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν (ή ελπίζουν) ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είτε θα κάνει κόμμα για να κατέβει στις προσεχείς εκλογές ή θα συζητήσει για να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επιφυλάξει ένα ειδικό ρόλο για τον εαυτό του το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά την απομάκρυνσή του από τη Φώφη Γεννηματά από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, το 2019.

Πρώτα απ’ όλα επιδιώκει να εκφράζει ένα διακριτό ρεύμα, φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό. Ένα ρεύμα που γνωρίζει ότι θα είναι μειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία, αλλά που θα συγκεντρώνει ένα ποσοστό τέτοιο που όλοι οι διεκδικητές της εξουσίας θα το έχουν ανάγκη.

Δεύτερον, επιφυλάσσει για τον εαυτό του τον ρόλο «εθνικού κεφαλαίου», που θα κληθεί πιθανόν και σύντομα να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Πολύ περισσότερο καθώς έχει απήχηση και σε ένα σημαντικό τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ δείχνει να θεωρεί ότι και σε ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας έχει αποδοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (σύμβουλοί του βλέπουν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά ως πιθανό πρόσωπο σε περίπτωση που τεθεί θέμα πρωθυπουργού κοινής αποδοχής) μετά τη σύγκρουση για το θέμα των υποκλοπών, πραγματοποίησε από τη ΔΕΘ άνοιγμα προς το μέρος του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να επιθυμεί... αποκατάσταση σχέσεων έως τις εκλογές, όχι μόνο γιατί επιχειρεί το στήσιμο του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου, αλλά και για να προσεταιρισθεί ένα ποσοστό ψηφοφόρων αρκετά κρίσιμο για τους συσχετισμούς την πρώτη Κυριακή, αλλά και για τυχόν δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, που και ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις βαθιές διαφορές που όπως είπε τον χωρίζουν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε να πει καλές κουβέντες για τη στάση του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όπως, πάντως, δείχνει η εκδήλωση του ekyklos ο Ευάγγελος Βενιζέλος εντείνει και την κινητικότητά του- ενόψει προφανώς και των προσεχών εκλογών… 

 https://www.ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.