Σελίδες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Βισαλτίας : Εκδήλωση παρουσίασης αποτελεσμάτων της αρχαιολογικής έρευνας στην αρχαία πόλη της Τερπνής


Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου “Αθανάσιος Κασιακόγιας”, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αρχαιολογικής έρευνας στην αρχαία πόλη της
Τερπνής του Δήμου Βισαλτίας.

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών και φοιτητών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δρ. Δημητρία Μαλαμίδου, και την Δρ. Laurianne Sève, Διευθύντρια Σπουδών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, παρουσίασαν τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος. Η έρευνα είναι συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών με την Γαλλική Σχολή Αθηνών, με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Βισαλτίας. Πρόκειται για πενταετές πρόγραμμα (2022-2026), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η ανασκαφή για το έτος 2022 διενεργήθηκε κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.