Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Σέρρες : Οι ποδηλατόδρομοι ...έρχονται οι θέσεις πάρκινγκ φεύγουν

 


 

 

Κείμενο  Μιχάλης Πισκιούλης

Γενικά οι ποδηλατόδρομοι είναι μια θετική παρέμβαση στην πόλη. Πολλές όμως θετικές παρεμβάσεις ανακλήθηκαν και γυρίσαμε πίσω λόγω αντικειμενικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από αυτές τις παρεμβάσεις. Ρωτάω λοιπόν: 

1. Έχει προβλεφθεί πού θα παρκάρουν όλα τα αυτοκίνητα των κατοίκων των οδών απ' όπου περνούν οι ποδηλατόδρομοι μιας και αφαιρείται απ' αυτή τη δυνατότητα ο μισός δρόμος (μια πλευρά του δρόμου);

 2. Υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία πρόσθετων δωρεάν πάρκινγκ κοντά σ' αυτές τις περιοχές; 

3. Υπάρχει πρόγραμμα για καμπάνια ενίσχυσης της χρήσης του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις στην πόλη; 

4. Υπάρχουν κίνητρα να μετατραπούν μαγαζιά της περιοχής σε πυλωτές ή πάρκινγκ αυτοκινήτων; Αν δεν υπάρχουν θετικές απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα δεν θα αργήσει η μέρα του ...ξηλώματος .

2 σχόλια:

  1. Ευλογεί προβληματισμοί που θα μείνουν αναπάντητοι. Το ζητούμενο ήταν η εργολαβία να γίνει και εισπραχθουν τα λεφτα και να κατανεμηθουν όπου δει ώστε να λειτουργεί ο τροχός του εκμαυλισμού και κακοδαιμονιας.
    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε ΓΣ
    Θέλω να σας πάρω στα σοβαρά
    Αλλά….
    Λέτε για χρήματα που πρέπει να δοθούν …
    Μπαίνω στη μαρτυριάρα διαύγεια που μιλά για διεθνή διαγωνισμό, δικαστικό ανταγωνισμό μεταξύ εταιρειών και τελικώς ενός μειοδότη..
    Μαθαίνω περί ΣΒΑΚ, συνεχιζόμενου έργου, πρόσθετων πεζοδρομίων που κάνει η δημοτική αρχή κλπ
    Γιαυτο σας λεω
    Προσδοκώ σε σας και λίγους ακόμα που υψώνεται φωνή…
    Αλλά με τέτοιο τρόπο που δικαιώνεται τελικά τη δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.