Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος : Η ΔΕΥΑΣ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υλοποίηση έργων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.


Η ΔΕΥΑΣ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υλοποίηση έργων υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Επιτόπια αυτοψία και ενημέρωση έγινε για το νεο Διυλιστήριο Νερού στον Άγιο Ιωάννη το οποίο κατασκευάστηκε στη διετία 2020-2022, ήδη λειτουργεί δοκιμαστικά και σε δύο περίπου μήνες θα είναι πανέτοιμο. Ένα σύγχρονο εργοστάσιο νερού που θα είναι το καμάρι του Δήμου Σερρών για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Σε ένα τετράμηνο περίπου θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή του νέου μεγαλύτερου κεντρικού αγωγού που θα συνδέει το Διυλιστήριο με τη πόλη, θα αξιοποιεί πλήρως της δυνατότητές αυτού και θα υδροδοτεί κατά 80% τις Σέρρες για τις επόμενες δεκαετίες με το νερό των Πηγών του Αη Γιάννη.
Ήδη ολοκληρώθηκαν οι τρεις δεξαμενές νερού στην Άνω Καμήλα, Άγιο Ιωάννη και Ξηρότοπο, η αναβάθμιση του Βιολογικού με τις μονάδες εξοικονόμησης SLG, το αντλιοστάσιο ακαθάρτων στη περιοχή Νοσοκομείου, ενώ σε δύο μήνες παραδίδεται και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης ομβρίων στη περιοχή Σιγής Σερρών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το αποχετευτικό λυμάτων της Κάτω Καμήλας και η ανακαίνιση όλων των υδατοπύργων σε όλες τις Κοινότητες.
Στο επόμενο δίμηνο θα ξεκινήσουν οι εργασίες των 34 χλμ. νέων αγωγών ύδρευσης στη πόλη, του πυρήνα ύδρευσης Σκουτάρεως, Αγίας Ελένης, Κωνσταντινάτου, Πεπονιάς, ενώ άμεσα δημοπρατείται το εμβληματικό έργο των έξυπνων υδρομέτρων σε όλο το Δήμο Σερρών.
Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί η έναρξη της μετατόπισης των αγωγών ύδρευσης από το χείμαρρο Αγίων Αναργύρων και της κατασκευής των αγωγών σε Ελαιώνα και Ξηρότοπο. Δρομολογημενες είναι οι παρεμβάσεις στα όμβρια της Κουμαριάς και στο δίκτυο ύδρευσης της Αναγέννησης.
Συνολικά από τη ΔΕΥΑΣ ολοκληρώθηκαν στη παρούσα Δημοτική Αρχή έργα αξίας 13 εκ., σε εξέλιξη είναι έργα 17 εκ. και άμεσα ξεκινά η υλοποίηση έργων 20 εκ.
Εντάξεις νέων σημαντικών έργων σε χρηματοδότηση και εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των δημοτών τρέχουν πάντα παράλληλα.
Η συγκυρία της τελευταίας τριετίας, με πανδημία, πόλεμο και ενεργειακή κρίση είναι δύσκολη, αλλά η Δημοτική Αρχή του Alexandros Xrisafis συνεχίζει και θα συνεχίσει το έργο της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.