Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ: Οι «πάνω», οι «κάτω», τα «κοντύματα» και τα «κρυφά» μηνύματα


Η εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την Κυριακή και η διαμόρφωση της νέας ηγετικής ομάδας ολοκληρώνει την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, καταλαμβάνοντας τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, με το 88% των ψήφων της Χαριλάου Τρικούπη, αναδεικνύεται και θεσμικά το υπ΄ αριθμόν δυο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη,μετά τον πρόεδρο του κόμματος.

Τα «κρυφά μηνύματα», ωστόσο, στάλθηκαν τόσο με την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σύνθεση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, όσο και με τις ψήφους που έλαβαν οι υποψήφιοι από την Κεντρική Επιτροπή.

Έχουμε, λοιπόν και λέμε:

-Ο Στέφανος Ξεκαλάκης αναδείχτηκε πρώτος και με διαφορά στις προτιμήσεις των μελών της κεντρικής Επιτροπής. Πρόκειται για τον πλέον στενό συνεργάτη του προέδρου του κόμματος μετά τον Ανδρέα Σπυρόπουλο και σαφώς για ένα από τα πλέον ικανά και πολιτικοποιημένα στελέχη στο στενό πυρήνα της ηγεσίας, με σαφή κεντρο-αριστερά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, θα είναι και υποψήφιος βουλευτής, στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών.

-Η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη αποδεικνύεται πως είναι πλήρης, καθώς όχι μόνο δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα πέραν της πρότασής του, αλλά και τα στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν εκλέχτηκαν στις υψηλές θέσεις. Δεύτερος για παράδειγμα αναδείχτηκε ο Δημήτρης Μάτζος και τρίτος ο Νίκος Μήλης.

-Οι «προεδρικοί», που διαθέτουν πλειοψηφία δυο τρίτων στην Κεντρική Επιτροπή, «κόντυναν» τον έως τώρα Γραμματέα Μανώλη Χριστουδουλάκη (εξαιρετικό στέλεχος), καθώς αποτελεί την αναφορά των «παπανδρεϊκών» και πολλών «γεννηματικών». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναδείχτηκε δεύτερος στο Συνέδριο για τη νέα Κεντρική Επιτροπή και για το Πολιτικό Συμβούλιο εκλέχτηκε 25ος στους 31! Το μήνυμα απολύτως σαφές!

-Ο Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης, εκλέχτηκε 23ος, με 114 στους 315 ψηφίσαντες. Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να τον συμπεριέλαβε στην πρότασή του για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, είναι όμως κατανοητό πως η νέα ηγεσία θέλει να «ξ εμπερδεύει» πολιτικά μαζί του.

-Στην πρόταση δεν συμπεριλαμβάνεται «γεννηματικός», όπως πχ ο Μανόλης Όθωνας, διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της αειμνήστου Φώφης Γεννηματά.

-Δεν συμπεριλήφθησαν επίσης και έμπειρα στελέχη της «παπανδρεϊκής» πλευράς, όπως ο Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, παρότι ο τελευταίος εκλέχτηκε στην πρώτη δεκάδα του Συνεδρίου. Η ηγεσία, προφανώς, τους θεωρεί «ακραίους»-έχει δε το ενδιαφέρον του αν συζήτησε το θέμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη συνομιλία που είχαν ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για την εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου.

ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η τελική κατάταξη της σταυροδοσίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έχει ως εξής σε σύνολο 315 ψηφισάντων:

Σ. Ξεκαλάκης 216

Δ. Μάντζος 184

Ν. Μήλης 179

Ε. Χρονοπούλου 178

Α. Σαουλίδης 169

Κ. Χρυσόγονος 168

Π. Δαλαμπουρα 166

Ρ. Μπέη 162

Ο. Μαρκογιαννάκη 158

Π. Ευθυμίου 157

Μ. Καναβάκη 156

Γ. Μεϊμαρογλου 153

Κ. Σκανδαλίδης 153

Γ. Αλεξόπουλος 151

Π. Χρηστίδης 150

Ο. Αποστόλου 149

Γ. Γιάνναρος 147

Δ. Τσακάλου 146

Χ. Καστανίδης 143

Γ. Σκαφίδας 143

Π. Κουκουλόπουλος 140

Χ. Κεφαλιδου 133

Α. Λοβέρδος 114

Γ. Παπαγεωργόπουλος 104

Μ. Χριστοδουλάκης 98

Φ. Σαχινίδης 95

Τ. Αντωνίου 88

Θ. Μαργαρίτης 86

Δ. Οικονόμου 82

Ε. Χαλατση 79

Π. Λάμψα 76

Υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα 

 

 https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.