Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Συνταξιούχοι Σερρών : Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα.


Σε λιγότερο από δύο βδομάδες πραγματοποιείται η Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα.
Ένα γεγονός που δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους τους συνταξιούχους των οποίων οι όποιες κατακτήσεις οφείλονται από τη μια στις κοινές κινητοποιήσεις όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων από την άλλη στην αγωνιστική πάλη των εργαζόμενων που διεκδικούν και τη βελτίωση και του συναταξιουχικού τους μέλλοντος.
Το διήμερο 18 και 19 Ιούνη, το οργανωμένο κομμάτι των εργαζομένων θα συζητήσει για την πορεία του εργατικού κινήματος και την ανάγκη της ανασύνταξής του ως προϋπόθεση για να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Ο στόχος είναι, μέσα από ζωντανή συζήτηση, να ενισχυθεί το ενδιαφέρον και να απαντηθεί ο προβληματισμός που υπάρχει σε χιλιάδες εργαζόμενους και γενικότερα στο λαό για τον ρόλο των συνδικάτων στην ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μεγαλώσει η συσπείρωση στον αγώνα, ο συντονισμός εκατοντάδων σωματείων στην ανάπτυξη της πάλης, σε μεγάλα μέτωπα που αφορούν τη ζωή των εργαζομένων ή των συνταξιούχων.
Η Πανελλαδική Σύσκεψη θα γίνει σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση εντείνεται. Οι επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της ενεργής εμπλοκής της χώρας μας στη διεξαγωγή του είναι μεγάλες. Ταυτόχρονα, όλα τα στοιχεία προμηνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη ακρίβεια μπορεί να οδηγήσει σε νέα απότομη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, συνολικά του λαού μας. Έχουμε πλήρη επίγνωση της λυσσαλέας αντίδρασης του κράτους και της εργοδοσίας για την ανακοπή της προοπτικής κλιμάκωσης της πάλης, για να μην αμφισβητείται από πλατιά τμήματα του λαού η στρατηγική του κεφαλαίου. Επίσης, της προσπάθειας που θα συνεχίσουν να κάνουν οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων για τη χειραγώγηση των εργαζομένων από τα εργοδοτικά συμφέροντα και τις κρατικές αξιώσεις.
Οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο λαός  και οι συνταξιούχοι έχουν αποκτήσει ένα πολύτιμο εφόδιο όλα αυτά τα χρόνια. ένα όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουν. Την πείρα που συγκεντρώθηκε από την προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων να μην ενσωματωθεί το εργατικό κίνημα στις επιδιώξεις της αστικής τάξης, από την επεξεργασία πλαισίων πάλης που όταν συνδυάστηκε με μια κοπιαστική και σταθερή προσπάθεια παρέμβασης έδωσε τη δυνατότητα της κινητοποίησης ευρύτερων τμημάτων εργαζομένων, δημιουργώντας παραδείγματα που έγιναν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Όπως κινητοποίηση για το περιβάλλον, για τη ματαίωση λατομείου στο Λαϊλιά, αγροτών για αποζημιώσεις από πλημμύρες, ή άλλες καταστροφές, κ.ά.
Οι συνταξιούχοι του δημοσίου, εδώ στις Σέρρες, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές σε όλα αυτά τα τεκτενόμενα σε βάρος του λαού, κομμάτι του οποίου είμαστε κι εμείς.
Θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε θέση κι εμείς απέναντι στην πολιτική που μας έχει καθηλώσει τις συντάξεις μας, τις έχει περικόψει και έχει αφαιρέσει τη 13η και 14η σύνταξη. Θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά μας να έχουμε ένα νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο στο νομό μας (Π.Ε.) που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας με το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό που απαιτούν οι σημερινές ανάγκες του νομού μας και της επιστήμης. Ειδικά για την τρίτη ηλικία. Θεωρούμε χρέος μας να ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας ώστε να απεγκλωβίζονται όλο και περισσότεροι από τη λογική του «δεν γίνεται τίποτα», ή του «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Το ισχυρό πανσυνταξιουχικό κίνημα έδειξε ακριβώς το αντίθεο. Κατέκτησε πολύ περισσότερα απ’ όσα υπόσχονταν οι προσφυγές και τα δικηγορικά γραφεία.
Εμείς σαν Αγωνιστική Κίνηση Συνταξιούχων, παράταξη του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Π. Ε. Σερρών ο «Εμμ. Παπάς» χαιρετίζουμε αυτή την προσπάθεια των εργαζόμενων του ΠΑΜΕ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες τους.
8/6/2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.