Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Συνταξιούχοι Σερρών : Για την νέα Σ.Σ.Ε των οικοδόμων


Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιφερειακής Ενότητας Σερρών χαιρετίζει την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας με μεγάλες αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα και που τίθεται σε ισχύ από 1-4-22.    Συγκεκριμένα :
Αύξηση 38,5% στο κατώτερο μεροκάματο του τεχνίτη.
Αύξηση 28,4% στο κατώτερο μεροκάματο του βοηθού ή ειδικευμένου εργάτη.
Αύξηση 18,3% στο κατώτερο μεροκάματο του εργάτη.

Όλα τα παραπάνω καταχτήθηκαν έπειτα από σκληρούς αγώνες, είναι αποτέλεσμα πολύχρονων «μαχών» που έδωσαν, έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα σωρό αντεργατικούς νόμους, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και την εργοδοσία που όλα αυτά τα χρόνια αξιοποιούσε τα δικά της όπλα, την ανεργία, για να διαμορφώσει τους όρους δουλειάς και αμοιβής τους, στα χειρότερα επίπεδα.
Ας αποτελέσουν, αυτές οι κατακτήσεις, φωτεινό παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, ακόμα και για μας τους συνταξιούχους, που παλεύουμε να επαναφέρουμε τις συντάξεις μας εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι, πριν το «πετσόκομμα» των δώρων και τις σκληρές μειώσεις που μας επέβαλαν.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων μας έδειξε το δρόμο. Οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτώνται. Χαμένος είναι ο Αγώνας που δεν γίνεται.

ΤΟ Δ.Σ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.