Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Δήμος Σερρών : Δεν δίνουν απαντήσεις στον Βασίλη Τερζή


Με δελτίο τύπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής αναφέρεται στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου .Ισχυριζόμενος ότι έθεσε 4 ερωτήματα για τα οποία δεν έλαβε απάντηση 

 

 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Τέσσερα ερωτήματα υπέβαλα στις 10 Μαΐου, στη 12η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προ ημερησίας διαδικασία, όπως μας επιτρέπει ο κανονισμός.  


Το 1ο Ερώτημα αφορούσε τον Αντιδήμαρχο Έργων, με αφορμή γραπτή του ανάρτηση για την περιοχή του «λόφου Μαρούλη», στην οποία γράφει μεταξύ άλλων:
«…εμετικά ψέματα που ειπώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, για την περιοχή δυστυχώς από ανθρώπους που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σερρών αν και θα περίμενε κανείς να δείξουν μια σοβαρότητα αλλά μάταια».
«…τα τεράστια ποσά που έδωσαν οι ιδιοκτήτες όλων των οικοπέδων της περιοχής εισφορά σύμφωνα με την τοπική πράξη εφαρμογής».
«…τα 17 περίπου έτη που ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που εκτέλεσε εκεί ο Δήμος Σερρών είναι μηδέν ευρώ».
«…το άγνωστο πού πήγαν τα υπόλοιπα»
Ανέφερα κατά λέξη, «…είναι μια Δημόσια Καταγγελία και μάλιστα από ενεργό πολιτειακό παράγοντα, εν ενεργεία Αντιδήμαρχο. Είμαι σίγουρος πως ήδη πράξατε τα δέοντα, τα νόμιμα, δηλαδή να πάτε στο εισαγγελέα, να ενεργήσατε προκαταρκτική έρευνα ή Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)».
Απάντηση, αν και τοποθετήθηκε επί του θέματος, δεν πήρα από τον ίδιο. Όταν επανέλαβα το ερώτημα, μόνο τότε το λόγο πήρε ο κύριος Δήμαρχος, για να δηλώσει πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και απαντήσεις θα δοθούν συνολικά.
Θυμίζω πως δύο φορές στο παρελθόν απηύθυνα παρόμοια ερώτηση στο Δ.Σ για την περιοχή της «Σιγής», όπως επίσης και γραπτό μου ερώτημα και αίτημα, στις  9 Δεκεμβρίου 2021. 


Το 2ο Ερώτημα αφορούσε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και το θέμα για τη Μισθοδοσία των Υπαλλήλων που καλύφθηκε από χορηγίες. Πως και γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο, είναι νόμιμη η διαδικασία; και αν το πρόβλημα θεραπεύτηκε και δε θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια δυσάρεστη κατάσταση στο προσεχές διάστημα. Το ερώτημα το απηύθυνα προς τον νυν και τέως Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 


Το 3ο Ερώτημα αφορούσε στο «Θερινό Θεατράκι» (το θέμα πήρε δημοσιογραφικές διαστάσεις από την επομένη) και την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, με εικόνες εγκατάλειψης, βανδαλισμού και καταστροφής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερα: «την ώρα που θα εγκαινιάσουμε μια «Κιβωτό Πολιτισμού», το «Μουσείο Ξενάκη», μια άλλη αντίστοιχη «Κιβωτός», καταστρέφεται και θα χρειαστούν για άλλη μια φορά, το ίδιο έγινε και στην αρχή του καλοκαιριού την περσινή χρονιά, επιπλέον χρήματα και εργατικό προσωπικό, για να καταστεί σε λειτουργία και να φιλοξενήσει ποικίλου είδους πολιτιστικές δράσεις. Το ερώτημα το απηύθυνα προς τη Δημοτική Αρχή και την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.  

   
Το 4ο Ερώτημα αφορούσε στη νομιμότητα έγκρισης δαπάνης και απευθείας ανάθεση, στις 10 και 11 Μαΐου αντίστοιχα, από το Δ.Σ και τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., για προβολή τηλεοπτικού σποτ με Πασχαλινές Ευχές. Δέκα ημέρες μετά την «Κυριακή του Θωμά», δαπάνη που έγινε μα ούτε έκτακτη είναι ούτε απρόβλεπτη.


Δεν έλαβα καμία απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα, αν κατάλαβα καλά, μια γενική αναφορά για τις επόμενες συνεδριάσεις!!!
 Σημείωση: Κατά τη συζήτηση του 7ου Θέματος, που αφορούσε στην «Έγκριση Έκθεσης Εσόδων - Εξόδων Δ΄ Τριμήνου 2021, για τον έλεγχο υλοποίησης - εκτέλεσης του προϋπολογισμού, έτους 2021», έθεσα ερωτήματα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και εισηγητή κ. Μισιρλή, αναφερόμενος σε αριθμητικά στοιχεία που υπήρχαν σε Πίνακα που μας απέστειλε. Δυστυχώς δεν είχε μαζί του τον Πίνακα, ως όφειλε, δεν έλαβα καμία απάντηση και με παρέπεμψε στην Υπηρεσία. Φυσικά το θέμα το ψηφίζαμε στη Συνεδρίαση, ως εκ τούτου και ελλείψει απαντήσεων, το καταψήφισα.
Πολλές φορές μίλησε ο κ. Δήμαρχος για τοξικές μειοψηφίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και για αντιπολίτευση του χθες.
Η τακτική και επιλογή, να μην απαντάς σε ερωτήματα, σε ποια περίοδο του παρελθόντος ανήκει; ή μήπως εισάγουμε μια σύγχρονη, νέα περίοδο στην οποία πλέον δεν απαντούμε σε ό,τι μας ενοχλεί, δυσαρεστεί και χαλάει την εικόνα.
Δυστυχώς;
«Ακόμα κι αν αποτελείς μειοψηφία του ενός, η αλήθεια είναι αλήθεια».
(Μαχάτμα Γκάντι)
 
   «Χριστός Ανέστη»

                                                                                               Με τιμή

                                                                                      Βασίλης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.