Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Οι ιθαγενείς και τα... καθρεφτάκια


 

 

 

 

Πολυ ωραίες για να είναι αληθινές όλες αυτές οι  υποσχέσεις που δίνονται  μου ψιθύρισε ο σμπίρος με αφορμή συζήτηση για τα οφέλη που θα αποφέρει  στους κατοίκους της  μυθικής Λιμνούπολης .Μια επένδυση με οικολογικα χαρακτηριστικά ανάπτυξης .

Βέβαια ο σμπίρος ανέτρεξε στα διδάγματα της ιστορίας

 

 

 Οι Ισπανοί κονκισταδόρες, οι κατακτητές της Νότιας Αμερικής, με μπιχλιμπίδια ευτελούς αξίας, με τα όπλα και το αδήριτο πάθος τους για χρυσάφι παραπλάνησαν και τελικά εξόντωσαν έναν πολιτισμό που βρεχόταν από δυο ωκεανούς…Και ¨¨¨τωρινοι  αφελείς ιθαγενείς  ¨¨ θαμπώνονται πια από τις γυαλιστερές κουβέντες – πανοπλίες των κονκισταδόρες και τους χαϊδεύουν και τους κοιτούν στα μάτια σαν Θεούς, και κολακεύονται με «καθρεφτάκια» και «χαντρούλες» κι όταν η αλήθεια θα απλωθεί σαν λοιμός, αυτά τα καθρεφτάκια, τα δώρα των πονηρών θα δείχνουν τους πραγματικούς φταίχτες! 

 

Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας..Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική  και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.