Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αριάδνη Παπαφωτίου :Βάρκα χωρίς πανιά και χωρίς ασφαλές λιμάνι ο Δήμος

 


 
 
 
 
 
 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2022 Δήμου Σερρών.
--Βάρκα χωρίς πανιά και χωρίς ασφαλές λιμάνι ο Δήμος.
--Απαξίωση των Παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο.
--Μειώνουν τον Προυπολογισμό κατά 1,7 εκ ευρώ.
----------------------------------------------------------------------
Η τοποθέτηση της επικεφ. της ΔΥΝΑΜΗΣ, Αριάδνης Παπαφωτίου:
" κ.κ. Συνάδελφοι
--1. Ο τροποποιημένος Προυπολογισμός για μία ακόμη φορά δεν μας παραδόθηκε εγκαίρως και με τις απαραίτητες επεξηγήσεις ώστε να τον επεξεργαστούμε και να συνοδέψουμε την τοποθέτησή μας με προτάσεις και ωφέλιμες παρατήσεις για την κατανομή των κονδυλίων.
----------------------------------------
--2. Στις 12/4 πήρε Απόφαση η Οικ. Επιτροπή, στις 13 η Απόφασή μας κοινοποιήθηκε –ΧΩΡΙΣ Εισήγηση- και σε 4 ημέρες (με ΣΚ ενδιάμεσα), δλδ σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στις 18 του μήνα, καλούμαστε να το εγκρίνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο!! Φυσικά, ΤΥΠΙΚΑ.
Διότι, να θυμίσω για μία ακόμη φορά, ότι και με ΜΙΑ θετική ψήφο έναντι 40 αρνητικών εδώ στο ΔΣ, ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η Απόφαση της Οικ. Επιτρ.!
Είναι τα «ωραία» των τροποποιήσεων που έκανε η Κυβέρνηση στο Εκλογικό νόμο με τον οποίο εκλεγήκαμε. Τερτίπια εξασφάλισης των δικών της Δημάρχων, που οδήγησαν στην απαξίωση αυτού του Οργάνου, στην υποβάθμιση του αποφασιστικού ρόλου του καθενός Δημοτικου Συμβούλου.
Τερτίπια, που θυμίζω πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε η Δικαιοσύνη δια του ΣτΕ ότι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ!...
----------------------------------------------
--3. Το πόσο χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ευαισθησίας της Δημοτικής Αρχής -ακόμη και στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ αυτές αποφάσεις του ΣτΕ που ακυρώνουν ξεκάθαρα τις πλαστές πλειοψηφίες της στην Οικ. Επιτροπή-, είναι ότι τον τροποιημένο Π/Υ που μας καλεί σήμερα να ψηφίσουμε δεν είχε καν την δημοκρατική αντίληψη να τον ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ στους ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ τουλάχιστον (αν και κανονικά θα επρεπε σε ΟΛΟΥΣ τους Δημοτ. Συμβούλους) -εγώ θα έλεγα ΠΡΙΝ, αλλά εστω και- ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με τα μέλη της Οικ. Επιτρ., ώστε να έχουμε την δυνατότητα να προετοιμάσουμε τις αντιπροτάσεις και τις παρατηρήσεις μας, σε συνεργασία με τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Δήμου σε ώρες και ημέρες που αυτές εργάζονται.
Και αυτό το λέω για να ωφεληθείτε από τις Προτάσεις μας ΕΣΕΙΣ κ. Δήμαρχε και βασικά ο Δήμος μας. ...Αλλά μάλλον τα ξέρετε ΟΛΑ!!
------------------------------------------------
--4. κ.κ. Συνάδελφοι στο προηγούμενο Δημ. Συμβ. εμείς είχαμε δηλώσει πως ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ καμία Οικονομική Εισήγηση της Δημ. Αρχής, μέχρι αυτή να φέρει ένα ΣΧΕΔΙΟ Οικονομικής ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ του Δήμου μας από την κρίση που έρχεται καλπάζοντας.
Δεν προλάβαμε να το επισημάνουμε, και ήδη προχθες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έστειλε επιστολή στον συντοπίτη μας Υπουργό Υποδομών ότι η εκτίναξη των τιμών στα οικοδομικά υλικά ακυρώνει την εκτέλεση των Δημοτικών έργων.
Ακριβώς ό,τι είπαμε στο προηγούμενο Δ.Σ. Εμείς τότε ως πρόβλεψη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τωρα ως πραγματικότητα…
Τι κάνει λοιπόν η Δημοτική Αρχή? Ακουσε? Ή επαναπαύεται στις «άγκυρες» που λέει οτι έριξε και μόνο εκείνη τις βλέπει?
Να σταματήσουν οι σπατάλες, να γίνει επιτέλους ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και καταγραφή των πραγματικών αναγκών του Δημου, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις. Να εξορθολογιστούν οι αθρόες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.
Τις είπαμε μία μία τις προτάσεις μας. Τις καταθέσαμε.
---------------------------------------------
--5. κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η Δημοτική Αρχή ΜΕΙΩΣΕ τον Π/Υ κατά 1,7 εκ ευρώ!!
Εχει καταλάβει κανείς εδώ συνάδελφοι ΓΙΑΤΙ έγινε αυτό??
Εχετε διαβάσει πουθενά επεξηγηματική ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Αντιδημάρχου επι του θέματος?? Βασικά έχετε λάβει Εισήγηση??
Δεν ξέρω αν η έλλειψη Εισήγησης είναι αποτέλεσμα της αυτοπεποίθησης της Δημοτικής Αρχης ότι «έριξε ΔΥΟ άγκυρες και η βάρκα δεν θα μπατάρει», ή της ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ της να συντάξει μία Εισήγηση προς το Σώμα ή απλώς ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Οργάνου? … Διαλέγουμε και παίρνουμε!
ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ και ΓΡΑΦΟΥΝ τις διαδικασίες και τους Συμβούλους, αντί Εισηγήσεων.
----------------------------------------------
--6. ΔΕΝ θα ψηφίσουμε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του Προυπολογισμού. Αναμένουμε τις κινήσεις θωράκισης του Δήμου και των δημοτων μας από την κρίση.
Αναμένουμε ΥΠΕΥΘΥΝΗ στάση και πράξεις.
=========================================
---ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η ομιλία αυτή γράφτηκε για να εκφωνηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. (18/4/2022)
Δυστυχώς η ιντερνετική σύνδεση δεν κατέστη δυνατή, μια και η Α.Π. ταξίδευε εκείνη την ώρα (14.00μμ), επιστρέφοντας από Αθήνα.
Ετσι, η Δημοτική Αρχή "γλύτωσε" από την ΑΡΝΗΤΙΚΗ μας ψήφο, όμως οι θέσεις της ΔΥΝΑΜΗΣ γνωστοποιούνται και αναρτώνται εδώ.
Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ΤΙ ακριβώς γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.