Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Σέρρες : Ευθανασία σε τραυματισμένο άγριο άλογο


Ενημέρωση για το τραυματισμένο άλογο στους πρόποδες του όρους Μενοίκιου στις Σέρρες:
Ταυτόχρονα με την αρχική μας δημοσίευση άρχισε και η αναζήτηση άμεσης βοήθειας για το δυστυχισμένο ζώο που παρέμενε μόνο του στο βουνό κ η ώρα περνούσε! Ήδη από το μεσημέρι αποφασίσαμε πως θα επωμιστούμε ότι προκύψει, εφόσον δεν υπήρξε άλλη ανταπόκριση, δε γινόταν να αφήσουμε το άλογο να σφαδάζει από τους πόνους περιμένοντας ένα ολόκληρο βράδυ!
Η Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου, ιππίατρος την οποία μας υπέδειξαν άτομα εξειδικευμένα που ασχολούνται χρόνια πανελλαδικά με τα ιπποειδή, απάντησε άμεσα στην έκκληση μας για βοήθεια κ σε χρόνο μηδέν ήρθε από θεσνίκη με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό!
Ανεβήκαμε στο βουνό και αντικρύσαμε το πανέμορφο, περήφανο μέσα στον πόνο του θηλυκό ζώο να παλεύει μέσα στην απόγνωση ανήμπορο να σηκωθεί και να ξαναπέφτει πάλι κάτω σφαδάζοντας σε μια μαρτυρική αλληλουχία κινήσεων που μας έφερε δάκρυα στα μάτια ...τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτό το πλάσμα για να το βοηθήσουμε??
Η διάγνωση της γνωστής ιππιάτρου όταν εξέτασε το τραύμα του ζώου δεν άφηνε περιθώρια καμιάς άλλης απάντησης, πέρα από αυτή που ήδη ξέραμε από τις ιντερνετικές διαγνώσεις άλλων ειδικών, αλλά ευχόμαστε να έχουμε κάνει λάθος: Ανοιχτό συντριπτικό κάταγμα κερκίδας σε δύο σημεία στο ανω τρίτο της κερκίδας και στο κάτω τρίτο της κερκίδας προς τον καρπό... δεν υπήρχε σωτηρία για αυτό το ζώο😥😥
Δεν υπάρχει κανείς, μας διαβεβαίωσε η εξαιρετική στη δουλειά της ιππίατρος, που να έχει τις ελάχιστες έστω γνώσεις στο χώρο των ιπποειδών που να δει αυτό το τραύμα κ να αποφανθεί ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να γίνει ....κανένας!
Αυτό το υπέροχο αλλά άτυχο πλάσμα 9 ετών περίπου, παγίδευσε το πόδι του κάποιες ώρες πριν, πιθανότατα τα ξημερώματα σήμερα και στην προσπάθεια του να απεμπλακεί το έσπασε τελείως....ένα κρίμα μεγάλο, αλλά ο πόνος και το μαρτύριο του ζώου μας επανέφερε στη θλιβερή πραγματικότητα ....ο ρόλος μας εκεί ήταν να το βοηθήσουμε να μην υποφέρει άλλο πια και να φύγει ήσυχα ...για αυτό παρατήσαμε δουλειές και σπίτια Σαββατιάτικα κ ανεβήκαμε να το βρούμε...
Του μιλούσαμε όλη την ώρα τρυφερά και μας έβλεπε μέσα στα μάτια ενώ ηρεμούσε, ξέραμε όμως πως πέρα από μας άκουγε μέχρι το τέλος τα μακρινά χλιμιντρίσματα της αγέλης του που στεκόταν κάπου εκεί κοντά, αθέατη αλλά παρούσα σε όλη αυτή τη αναπόφευκτη διαδικασία....και κάπως έτσι ήσυχα έφυγε από κοντά μας αυτό το ελεύθερο πνεύμα και το περήφανο πονεμένο κορμί του μετατράπηκε στο λεπτό σε μια άγνωστη μάζα... η ψυχή του ήταν ήδη φευγάτη, να αιωρείται πάνω από τους φίλους τα παιδιά και τα εγγόνια του στους παρακάτω λοφίσκους του Μενοίκιου...
Έτσι φύγαμε κ εμείς και ψάχνουμε τώρα να δούμε πως θα ξεπεράσουμε κ αυτή την απώλεια που ζήσαμε...
Ευχαριστούμε τον συμπολίτη μας Φωτη Γ. που μας ενημέρωσε, τη δημοσιογράφο Ελένη Ηλιοπούλου για τις σωστές πληροφορίες στην αναζήτηση ειδικών καθώς και όλους εσάς για τις κοινοποιήσεις και το ενδιαφέρον σας!
Τα έξοδα της ιππιάτρου καλύφθηκαν από το σύλλογο.
Όποιος θέλει να βοηθήσει το έργο μας μπορεί να το κάνει έστω κ με το ελάχιστο που μπορεί.
Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και Paypal.
-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Όνομα: Φιλοζωϊκός όμιλος Σερρών
Ο αριθμός τραπέζης είναι 766/203957-56
✔️ΙΒΑΝ GR0201107660000076620395756 ΚΩΔ .SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA
ή στο PayPal:
✅ ΕΤΕ-PayPal:
Paypal: gr.filozoikosserron@gmail.com

 

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.