Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : ¨¨Οι ξένοι ¨¨ έχασαν τον δρόμο


  • Το ακούσαμε πολλάκις προ των εορτών τα περί εξωστρέφειας και προσέλκυσης ξένων επισκεπτών στον νομό Σερρών και την πόλη .Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο ευημερούμε στα λόγια και φτωχαίνουμε στην πράξη 
  • Και μην ακούσω τα περι κορονοιου. Διότι το τετραήμερο των Χριστουγέννων άλλες περιοχές ( και η διπλανή Δράμα ) βούλιαξαν από κόσμο 
  • Διαβάστε το ρεπορταζ του Δημήτρη Νάτσιου στο Σερραικο Θάρρος
  • Τρείς ξενοδόχοι του Νομού μιλούν στο «Σ.Θ.»

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Απογοητευτική  ήταν  η εικόνα στα σερραικά ξενοδοχεία την περίοδο των εορτών, κάτι λογικό αναμενόμενο για την κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία.

Θελήσαμε να αποτυπώσουμε την κίνηση που υπήρχε στα σερραικά ξενοδοχεία και απευθυνθήκαμε σε  επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι μας περιέγραψαν την κατάσταση όπως την βίωσαν.

«Δραματική η κατάσταση, φουσκωμένα πολύ όσα παρουσιάζονται»

Ο ξενοδόχος Χρήστος Κωνσταντινίδης δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι η κατάσταση ήταν όχι απλά απογοητευτική αλλά δραματική.

«Ολοι μαζί οι ξενοδόχοι στις Σέρρες είναι ζήτημα  αν  είχαμε  10-15  κρατήσεις. Η εικόνα  των λίγων κρατήσεων υπήρχε σε όλη την Ελλάδα ακόμη και για προορισμούς πιο θελτικούς  από εμάς, όπως το Πήλιο και το Καρπενήσι. Τα όσα παρουσιάζονται   για δήθεν κίνηση δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κίνηση υπήρχε μόνο στην Αράχωβα σε λίγα ξενοδοχεία, εκεί που έχουν αρκετοί Αθηναίοι σπίτια και πήγαν και ορισμένοι φίλοι τους στα ξενοδοχεία εκεί κοντά. Λογικό είναι να μην υπάρχει κίνηση  με την κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία. Ολοι ήταν  στα σπίτια τους».

«Πολλές ακυρώσεις, μηδενική η κίνηση»

Ο ξενοδόχος Πατρίκιος Σταμάτης δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι η κίνηση ήταν  πεσμένη, σχεδόν μηδενική και η εικόνα δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Υπήρχαν πολλές ακυρώσεις, επρόκειτο να γίνουν κάποια γκρούπ από τη Ρουμανία μίας ή δυο ημερών που ματαιώθηκαν  ενώ δεν ήρθαν φέτος και αρκετοί Σερραίοι που ζούν στο Εξωτερικό (Γερμανία,. Σουηδία, Αμερική).  Άλλες  χρονιές  ερχόταν για 10-15 ημέρες αυτή τη περίοδο για να δούν τους δικούς τους ανθρώπους και έμειναν στο ξενοδοχείο μας.».

«Οι ενημερώσεις κράτησαν τον κόσμο στο σπίτι»

Απευθυνθήκαμε όμως και σε ξενοδόχο εκτός της πόλης των Σερρών για να μας δώσει μία εικόνα για την κίνηση στη περιοχή της λίμνης Κερκίνης και των Ποροϊων.

Ο Γιάννης Ρέκλος δήλωσε  ότι οι συνεχείς ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας κράτησε τον κόσμο στα σπίτια τους και έτσι η επισκεψιμότητα κινήθηκε πολύ χαμηλά.

«Υπήρχαν λίγοι Αθηναίοι στην περιοχή μας, αλλά κίνηση καταγράφηκε μόνο την Κυριακή 2 Ιανουαρίου. Ο καλός καιρός συνέβαλλε καθοριστικά ώστε να υπάρχει επiσκεψιμότητα κυρίως από την Θεσσαλονίκη. Γενικά η κίνηση δεν είχε καμία σχέση με την εποχή προ- κορωνοϊού» ανέφερε ο ξενοδόχος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.