Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΝΟΔΕ Σερρών : «Γαλάζιοι» αυτοπροτείνονται για μεταγραφές!

 


 

 

 

Πληθαίνουν δημοσιεύματα για εκλεγμένους της Ν.Δ. που ψάχνουν νέα πολιτική στέγη - διαψεύδουν από την Ελληνική Λύση…

Πολλά δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα θέλουν βουλευτές, ακόμα και ευρωβουλευτές που έχουν εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία, να ψάχνουν άλλη πολιτική στέγη. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Υπάρχει όμως και εξήγηση.

Στις επόμενες αλλά και τις μεθεπόμενες εκλογές, η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. θα συρρικνωθεί. Αναπόφευκτα. Τόσο λόγω της φυσιολογικής φθοράς μετά την διακυβέρνηση και τις κρίσιμες ημέρες που έρχονται για την οικονομία, την πανδημία και τα εθνικά θέματα, όσο και για την αλλαγή στον εκλογικό νόμο.

Δεν συζητάμε φυσικά για την απλή αναλογική, αλλά και για τις επαναληπτικές εκλογές που όμως θα γίνουν με κουτσουρεμένη ενισχυμένη αναλογική και 10 έδρες λιγότερες ως «μπόνους» για το πρώτο κόμμα.

Αυτόματο θα ενισχυθούν λόγω των εξελίξεων μικρότερα κόμματα που σήμερα διαθέτουν κοινοβουλευτική παρουσία, όπως η Ελληνική Λύση. Γεγονός που καταγράφεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις. Όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο, βουλευτές οι οποίοι δεν μπορούν να επανεκλεγούν στις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω κυρίως των παλινωδιών της κυβέρνησης σε θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στα θέματα της πανδημίας, να αναζητούν ήδη νέα πολιτική στέγη. Πολύ απλά, οι ψηφοφόροι που τους ψήφισαν το 2019, δεν πρόκειται να ψηφίσουν πάλι τη ΝΔ.

Πάντως από το περιβάλλον του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ξεκαθαρίζεται ότι ουδείς εν ενεργεία βουλευτής ή ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να γίνει δεκτός στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Παρά τις συνεχείς «οχλήσεις» πολιτικών προσώπων αυτού του προφίλ στα γραφεία του κόμματος. Οι ίδιες πηγές μιλούν για βουλευτές που «αυτοπροτείνονται» μέσω δημοσιευμάτων, αλλά δεν έχουν καμία τύχη…

 

 https://fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.