Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Σερρών : Παράταση για τα τραπεζοκαθίσματα


Παρατείνεται μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς το κατά παρέκκλιση νομικό πλαίσιο με τη δυνατότητα οι Δήμοι να παραχωρούν δωρεάν σε καταστήματα πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. 

Η σχετική Τροπολογία της Κυβέρνησης κατατέθηκε σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής μεθαύριο Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. 

  

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική δυνατότητα των Δήμων, σύμφωνα με το α’ εδάφιο της παρ.1 του αρ.65 του ν.4688/2020, αρχικά είχε οριστεί « έως τις 30.11.2020 ».  

Στη συνέχεια της έδωσαν παράταση « έως την 31η.10.2021 » με το αρ.60 του ν.4795/2021. 

Και τώρα δίνουν πάλι παράταση, « έως την 31η.12.2021 » .  

  

Στην Ειδική Έκθεση, οι κ.κ. Μ. Βορίδης, Χρ. Σταικούρας και Κ. Χατζηδάκης υπογράφουν ότι προκαλείται « απώλεια εσόδων των ΟΤΑ Α ‘ βαθμού από την παραχώρηση ατελώς πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Το ύψος της απώλειας των εν λόγω εσόδων εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα και θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές εσόδων του προϋπολογισμού των ΟΤΑ Α’ βαθμού ».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.