Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Σερρών : Ποιο ήταν το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου


 

 

« Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την αριθ. 665/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών περί “Τροποποίηση κανονισμού δράσεων, χρήσης πεζοδρόμων,πεζοδρομίων, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων” όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ. 75/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πλατεία Ελευθερίας και ο πεζόδρομος της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή θα παραχωρούνται μόνο σε συλλόγους-σωματεία και πολιτικές οργανώσεις και δεν θα παραχωρούνται σε ιδιώτες
και για εμπορικό σκοπό, πλην ειδικών περιπτώσεων που η παραχώρηση θα γίνεται κατόπιν αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την αριθμ. πρωτ. 34996/19-10-2021 αίτησή της η εταιρία Αφοι Ιωαννίδη σαν ιδιώτης ζητά την παραχώρηση του πεζοδρόμου της οδού Δορυλαίου (κεντρικό πάρκο) την Παρασκευή 12/11/2021 από ώρα 17:00 μ.μ. μέχρι 22:00 μ.μ. προκειμένου να πραγματοποιήσει εκδήλωση παρουσίασης καινούργιων αυτοκινήτων.
Επειδή ο πεζόδρομος της οδού Δορυλαίου δεν περιλαμβάνεται στην παραπάνω κανονιστική και καθ’ όσον η αιτούμενη παραχώρηση αφορά ιδιώτη, παρακαλούμε να αποφασίσετε για την παραχώρηση ή μη του χώρου »,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 
(δια περιφοράς)
Παραχωρεί, στην εταιρία ̈Αφοι Ιωαννίδη ΑΕ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ̈, τον πεζόδρομο της οδού Δορυλαίου (κεντρικό πάρκο) την Παρασκευή 12-11-2021 και από ώρα 17:00 μέχρι 22:00, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκδήλωση παρουσίασης καινούργιων αυτοκινήτων.
Στην απόφαση αυτή μειοψήφισαν οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ.:

 
- Αριάδνη Παπαφωτίου, η οποία ψήφισε όχι, προτείνοντας να οριστεί χώρος εντός της πόλης για εμπορικές παρουσιάσεις μεμονωμένων ιδιωτών, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται νόμιμα και σωστά αιτήματα αυτού του είδους, τα οποία, ως παράταξη, θεωρούμε λογικά. Θα καταθέσουμε προτάσεις σχετικών χώρων.

 
- Παρθένα Χαραλαμπίδου, η οποία ψήφισε αρνητικά στην παραχώρηση του πεζοδρόμου της Δορυλαίου για το σκοπό που περιγράφεται στην εισήγηση. Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 184 του Ν. 4635/2019, η ως άνω απόφαση θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην πρώτη, μετά την λήψη της απόφασης τακτική συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.