Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Διαδημοτική συνεργασία Μπόζη-Παπαδόπουλου και καθαρισμός του δρόμου «Μυρίνης-Δομίρου»


Τα παράπονα των κατοίκων των δύο(2) χωριών αλλά και των πολλών διερχόμενων οδηγών αφουγκράστηκαν ο Δήμαρχος της Ν.Ζίχνης, Παντελής Μπόζης και ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες συνεργάστηκαν και κατόπιν προέβησαν στον καθαρισμό της πλαϊνής ενοχλητικής βλάστησης στον επαρχιακό δρόμο «Μυρίνης-Δομίρου».

Το πρόγραμμα κοπής της βλάστησης και καθαρισμού των χόρτων υλοποιήθηκε στα τέσσερα(4) περίπου χιλιόμετρα, που συνδέουν τα δύο(2) αυτά χωριά με τη μεν Μυρίνη να ανήκει στο Δήμο Ν.Ζίχνης και το δε Δόμιρο να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αμφίπολης.

Τα ακριβή σημεία είχαν σε προηγούμενο χρόνο καταγραφεί και τα συνεργεία, που μετέβησαν επιτόπου ιεράρχησαν τις ανάγκες. Εκτός από την κοπή των χόρτων στα πλαϊνά του δρόμου, καθαρίστηκαν και κόπηκαν θάμνοι και δένδρα, που εμπόδιζαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και την καλή ορατότητα των οδηγών. Επιπλέον, τα συνεργεία προέβησαν σε καθαρισμό τάφρων και πρανών για τη διευκόλυνση της απορροής των ομβρίων, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκαν κλάδοι δένδρων, που προβάλλονταν στο οδόστρωμα. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος κατά την αυτοψία που έκανε «στόχος μας είναι με την απομάκρυνση της βλάστησης από τα πρανή του οδικού δικτύου να αποτρέψουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς, να βελτιώσουμε την ορατότητα του δικτύου και την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Το «μπράβο» ανήκει δικαιωματικά στο Δήμαρχο Ν.Ζίχνης, Παντελή Μπόζη, ο οποίος κινητοποιήθηκε σε σύντομο χρόνο και μερίμνησε να στείλει στο εν λόγω σημείο και έμψυχο δυναμικό αλλά και υλικοτεχνικά μέσα. Συμβάλαμε κι εμείς από τη δική μας πλευρά και πάντως συνεχίζουμε να λειτουργούμε εξωστρεφώς και να επιδιώκουμε τις διαδημοτικές συνεργασίες», προσέθεσε ο κ.Παπαδόπουλος.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.