Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : ¨¨Οι χρήσιμοι ηλίθιοι ¨¨ ως μέσο πίεσης της διαπλοκής

 


 

 

 

 

Την εποχή της παντοδυναμίας του, ο  Ιωσήφ Στάλιν εισήγαγε τον πολιτικό όρο του «χρήσιμου ηλίθιου» για να προσδιορίσει εκείνη την κατηγορία πολιτών που εκ προαιρέσεως αγαθής ακολουθούσαν ακρίτως τη μοσχοβίτικη πολιτική ως συνοδοιπορούντες.Έσχατως όπως με πληροφορεί ο σμπίρος  άρχισαν να διακινούνται σενάρια περι πιθανον εν δυνάμει υποψηφίων .Το αν αυτά έχουν έστω και ψήγμα αλήθειας ο χρόνος θα δείξει . όμως αυτό που είναι αλήθεια είναι οτι τα σενάρια και οι πρωταγωνιστές είναι οι ¨¨χρήσιμοι ηλίθιοι ¨¨¨του παιχνιδιου της ντόπιας διαπλοκης ( λέμε τώρα )  στην προσπάθεια της να πιέσει την όποια εξουσία προκειμένου να αποκομίσει περισσότερα οφέλη .

ΥΓ :  Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας τα γεγονότα και οι καταστάσεις  είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.