Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Σερρες : Μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τι γίνεται;


Γνωρίζουμε καλά ότι η Παγκόσμια Ημέρα

Περιβάλλοντος είναι κενό γράμμα όταν το περιβάλλον διαλύεται για να επενδύσουν οι βιομηχανίες, όταν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αγκαλιάζουν όλα τα βουνά και το ρεύμα γίνεται πανάκριβο. Όταν οι περιοχές προστασίας της φύσης γίνονται αντικείμενο τουριστικής εκμετάλλευσης. Όταν οι παραλίες γίνονται αυλές μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Όταν οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι παραδίνονται για «εκμετάλλευση, όταν οι πετρελαϊκοί όμιλοι θα γεμίσουν όλη την χώρα με γεωτρήσεις.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε πολύ καλά πως όλα αυτά αποτελούν την πεμπτουσία αυτών των πολιτικών που με συνέπεια χαράσσουν και εφαρμόζουν οι πολιτικοί εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου, είτε αυτοί λέγονται Διεθνείς Οργανισμοί, είτε κυβερνήσεις, είτε συναινετικές αντιπολιτεύσεις, είτε Τοπικές Διοικήσεις.

Το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει είναι το υπόβαθρο για την εκδήλωση τεράστιων, τεχνολογικής φύσης, οικολογικών καταστροφών και για τις στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους με την Ρωσία, την Κίνα, στην Ασία και την Αφρική, που καταστρέφουν και ξεριζώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το φυτικό και ζωικό πλούτο, τις υποδομές και συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη πυρηνική δραστηριότητα.

Όμως ενάντια στο «δεν μπορώ να αναπνεύσω» του καπιταλισμού, εμείς υψώνουμε την φωνή μας και λέμε ΟΧΙ στην βαρβαρότητα. Για εμάς, για τις γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών, ο οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ρατσισμό κατακρεουργώντας την ίδια στιγμή με νόμους, τα δικαιώματα μας σε εργασία, σε δωρεάν και χωρίς όρους και προϋποθέσεις υγεία, παιδεία, πολιτισμό. Φιλότιμες προσπάθειες ευαισθητοποίησης και καθαρισμών πάρκων, εξοχών ή θαλασσών για μία μόνο ημέρα μόνο επετειακό συμβολισμό μπορούν να έχουν και δεν λύνουν το πρόβλημα. Γι’ αυτό προβάλλονται κατά κόρον. Γιατί είναι τελείως ακίνδυνες για τους πραγματικούς καταστροφείς του περιβάλλοντος και συγχρόνως τους καλύπτουν επιμελώς.


  • Λέμε όχι στους περιβαλλοντοκτόνους νόμους όλων των κυβερνήσεων

  • Ζητάμε να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης

  • Να αναβαθμιστούν λειτουργικά και αισθητικά οι ήδη υπάρχοντες κοινόχρηστοι χώροι

Σέρρες 15-6-2021

Σύλλογος Γυναικών Σερρών

Μέλος της ΟΓΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.