Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Οι «πρώην», οι «τέως» και η ξαναζεσταμένη σούπα !


 

 Τα αυτοδιοικητικά και τα βουλευτικά παπούτσια όσοι τα φόρεσαν δύσκολα τα αποχωρίστηκαν. 

 

 

 

Χρειάζεται μεγάλη δύναμη ψυχής, ύστερα από δύο(2) ή τρεις(3) θητείες να παραδώσεις τα σκήπτρα σε κάποιους άλλους.

Από τους πολιτικούς άνδρες των τελευταίων ετών ενθυμούμαι τον Γιάννη Μπουτάρη στη γειτονική Θεσσαλονίκη να αποσύρεται χωρίς εκλογική ήττα και να δίνει την ευκαιρία σε κάποιους άλλους να δοκιμάσουν.

Ένας πολιτικός χρειάζεται δύο(2) και τρεις(3) θητείες για να ολοκληρώσει το έργο του. Από εκεί και πέρα γίνεται εμμονή και εξάρτηση από την εξουσία. Όταν, μάλιστα, η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη, η διεκδίκηση της εκλογής φαντάζει κωμική.

Στην πόλη μας πολύ νωρίς άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα της υποψηφιότητας για το Δήμο Σερρών. Ονόματα καινούρια αλλά και παλιά ακούγεται ότι μπαίνουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Όταν, όμως, κάποιος πέρασε από το δημαρχιακό θώκο κι άφησε 3-4 καλά πράγματα για να τον θυμούνται οι δημότες, είναι κρίμα να επανέρχεται πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να ξαναζεστάνει την «πολιτική σούπα».

Οι εξελίξεις της εποχής μας έχουν ανάγκη από νέους ανθρώπους για να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στα καινούρια δεδομένα της εποχής. Η νυν Δημοτική αρχή μόλις που συμπλήρωσε δεκαοκτώ(18) μήνες στα δημοτικά πράγματα του τόπου, οπότε κρίνω ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σε παρόντα χρόνο είναι τουλάχιστον άκαιρη και άτοπη.

Άποψη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.