Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Νοσοκομείο Σερρών : Τι 60,τι 70 ώρες και ανεβαίνουμε…..!



Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Παπαμιχάλη , τον

μέχρι χθες πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει:

«working 55 or more hours per week is associated with an estimated 35% higher risk of a stroke and a 17% higher risk of dying from ischemic heart disease, compared to working 35-40 hours a week».

Που σημαίνει πως «η εργασία με 55 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα σχετίζεται με εκτιμώμενο 35% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και 17% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο, σε σύγκριση με την εργασία 35-40 ώρες την εβδομάδα.»

Τι 55 ώρες, 60,70 και ανεβαίνουμε σημειώνει ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης

Κάθομαι και υπολογίζω πόσες ώρες δουλεύουμε μέσα στο Νοσοκομείο Σερρών, κάτω από ποιες συνθήκες και τι απαξίωση βιώνουμε από τους κυβερνώντες και διοικούντες όταν ζητάμε το αυτονόητο Να προστατέψουμε την Υγεία τη δική μας, των οικογενειών μας και των ασθενών μας.

Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι όσοι προσπαθούν να μας φιμώσουν…δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και να διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει…

Και λέω μέχρι χθες για τον κ. Παπαμιχάλη καθώς χθες είχαν εκλογές!

Πάντως οι αγώνες των τελευταίων χρόνων έδειξαν πως χρειάζεται ένα δυνατό σωματείο , χρειάζεται αγώνας και ρήξη , χρειάζεται να τσαλακωθεί η ποδιά..

Διότι χρειάζεται καθημερινά αγώνας για τα αυτονόητα, ότι οι ιατροί οφείλουμε αφοσίωση στον ασθενή και στην επιστήμη, αλλά δεν είμαστε πιόνια που μετακινούνται στο ένα και στο άλλο πόστο, δεν είμαστε λάστιχο να μας τεντώνουν με ατελείωτες εφημερίες, με άδειες – ρεπό συσσωρευμένα που πιθανόν να μη παρθούν ποτέ..

Οι συνθήκες έκαναν το νοσοκομείο για τους ιατρούς του ένα δεύτερο σπίτι.. μπορεί και πρώτο , το σπίτι όμως δεν είναι ντουβάρια , είναι οι άνθρωποι μέσα του, για αυτούς παλεύουμε .
 
 https://www.e-vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.