Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Επιμελητήριο Σερρών : Έκτακτη οικονομικη ενίσχυση του λιανεμπορίου ζητά ο Μέγκλας


Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας με θέμα:

“ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ”

 

Αξιότιμες/οι,
Ο Νομός Σερρών, όπως γνωρίζετε, έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού, με την επιχειρηματική κοινότητα να βρίσκεται σε απόγνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο Νομός Σερρών βρίσκεται σε καθεστώς «lockdown» από τις 29 Οκτωβρίου 2020, ήτοι εδώ και πέντε μήνες. Τα κρούσματα συνεχίσουν να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα, μάλιστα, να ενταχθούν με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 20651 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1308/Β´/03.04.2021) τόσο ο Δήμος Σερρών όσο και ο Δήμος Αμφίπολης στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου.

Ιδιαίτερα ισχυρό είναι το πλήγμα που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου. Οι διαρκείς παρατάσεις του lockdown και η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στις εμπορικές επιχειρήσεις. Η ζημία, αυτή, μάλιστα, δεν καθίσταται δυνατό να αντισταθμιστεί ούτε με τη λειτουργία τους με τη μέθοδο του «click away» και «click inside».

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε όπως δοθεί και στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου του Ν. Σερρών έκτακτη ενίσχυση υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) τουλάχιστον ποσού 5.000 ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ρευστότητα τους και να καλυφθεί μέρος της ζημίας που έχουν υποστεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να θρηνήσουμε πολλαπλά επιχειρηματικά θύματα, με καταστροφικές συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την οικονομία γενικότερα.

1 σχόλιο:

  1. Πρόεδρε δες να πιέσεις δημάρχους για μειώσεις δημοτικών τελών σε κλειστές επιχειρήσεις. Στα λόγια μείνανε. Ακόμη δεν έχουν πάρει απόφασης δημοτικού συμβουλίου παρότι έχουν δεσμευθεί. Φτάνει το δούλεμα και ο εμπαιγμός με τα πολιτικά παιχνίδια. Ολα έχουν ένα όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.