Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Σέρρες : Απουσιάζει η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων


Όταν οι 6 φορείς της πόλης μας (Επιμελητήριο , Δικηγορικός , Ιατρικός, Φαρμακευτικός , Οδοντιατρικός Σύλλογος και ΟΕΒΕΣ) αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε Πρωτοβουλία στήριξης του ΓΝ Σερρών , γνωρίζαμε ότι απευθυνόμασταν αφενός σε όλους τους συμπολίτες μας , κυρίως όμως και πρωτίστως στους έχοντες και στις μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης και του Νομού μας .

Και βεβαίως , η Διοίκηση και οι γιατροί του Νοσοκομείου ουδέποτε μας ζήτησαν κάτι , η κίνησή μας όμως ήταν εθελοντική και εκούσια , γνωρίζοντας πως και οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής μας δοκιμάζονται σκληρά από το πρωτοφανές δεύτερο κύμα της πανδημίας . Γνωρίζοντας ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο . Και ότι μέσα στο Νοσοκομείο αυτό μπορεί να νοσηλευτεί οποιοσδήποτε συγγενής , φίλος, γνωστός , εργαζόμενος ή συνάδελφος μας .
Μέχρι σήμερα λοιπόν έχουμε αποστείλει στο Νοσοκομείο διάφορες ποσότητες μηχανημάτων και υγειονομικού υλικού και εκκρεμούν και άλλες παραδόσεις . Και ενώ πολλοί μεμονωμένοι συμπολίτες μας έδωσαν από το υστέρημά τους τον οβολό τους στην προσπάθειά μας , προκαλεί εντύπωση ότι από τη σχετική λίστα των καταθετών απουσιάζει η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων του νομού , πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων , που πάντοτε βρίσκονται μπροστά στον αγώνα για το κοινό καλό .
Υπάρχει βέβαια η δικαιολογία ότι πολλοί προσέφεραν στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Κατανοητό.
Όμως πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα και η ευκαιρία να αποδείξεις ότι σκέφτεσαι περισσότερους πέραν του εαυτού σου .
Αν δεν βοηθήσουμε τώρα , τη στιγμή που 200 περίπου Σερραίοι νοσηλεύονται σε κλινικες και ΜΕΘ covid , πότε θα βοηθήσουμε;
Αν δε δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τώρα που οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη νοσήσει , πότε θα το δείξουμε ;
Καλώ λοιπόν όλους όσους μπορούν να συνεισφέρουν .
Όχι γιατί αν δεν το κάνουν θα καταρρεύσει το σύστημα .
Αλλά γιατί τώρα είναι η στιγμή να δείξουν τον ανθρωπισμό τους και τη γενναιοδωρία τους.
Και για τελευταία φορά αναρτώ τον λογαριασμό που συστήσαμε οι παραπάνω φορείς .
ΙΒΑΝ: GR35 0140 8100 8100 0200 2015 703
Τράπεζα: Alpha Bank
Δικαιούχος: Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Ν. Σερρών (ΕΠΑΝΕΣΕΡ)
 
Παναγιώτης Καρίπογλου
Πρόεδρος Δικηγορικου Συλλόγου Σερρών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.