Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Σωτηρία Πάνου : Φτηνη αντιπολίτευση από την κ Παπαφωτίου


 Απάντηση στους ισχυρισμούς της Αριάδνης Παπαφωτίου για το πρόγραμμα τηλειατρικής 

 δίνει η αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου  η οποία κάνει λόγο για φθηνή αντιπολιτευτική γραμμή που προσβάλει όλους τους Δημότες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ ΠΑΝΟΥ 

Με έκπληξη ανέγνωσα την ανάρτηση της Κυρίας
Ariadni Papafotiou
με την οποία εγκαλεί το Δήμο Σερρών για προβολή ιδιωτικών εταιρειών για παροχή τηλεϊατρικής εξ αποστάσεως. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα η φθηνή αντιπολιτευτική γραμμή δεν χωράει γιατί προσβάλει όλους τους Δημότες. Εις απάντησιν παραθέτω τα παρακάτω:Kυρία Παπαφωτίου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Δήμος Σερρών υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας στις 13 -11-2020 με τη Διεθνή Ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» για τη χρήση και λειτουργία υπηρεσιών τηλεϊατρικής εντελώς δωρεάν μέσω της πλατφόρμας www.booking.clinic.com
Επίσης στις 17 Νοεμβρίου 2020 οι «Γιατροί του Κόσμου» απέστειλαν στον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών επιστολή με αριθμό πρωτοκόλλου 304/16-11-2020, με την οποία ενημέρωναν για την παραπάνω υπηρεσία .Όσον αφορά τον όρο «τηλεϊατρική» και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι προβλέπεται από το άρθρο 66 παρ.16 του Νόμου 3984/2011. Αποτελεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο και οι υπηρεσίες της κατηγοριοποιούνται σε τηλεσυμβουλευτική από εξειδικευμένο ιατρό , τηλεεκπαίδευση νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού μονάδων υγείας με χρήση υποδομών τηλεεικονοδιάσκεψης και τηλεψυχιατρική. Ο Δήμος Σερρών στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε, επέλεξε ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας μέσα στην επιδημία του ιού sars-Cov-2, χωρίς ούτε ένα ευρώ για τον Δημότη, χωρίς ούτε ένα ευρώ για τη χρήση της πλατφόρμας και την παροχή υπηρεσιών, να υλοποιήσει το κομμάτι της ιατρικής συμβουλευτικής, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις και πιθανή έκθεση στον κορωναϊό μέσα από επισκέψεις σε Νοσοκομεία.
Μάλιστα η 2η ΔΥΠΕ λειτουργεί το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής και μέσω του δικτύου των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. προσφέροντας υπηρεσίες τηλεϊατρικής. Ακόμη στις 27/3/2020 απεστάλη στο Δήμο Σερρών γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με αριθ.πρωτ.5266 , την οποία ζητήσαμε όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών τηλεϊατρικής, όπου επισημαίνεται ότι η τηλεϊατρική αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για έκτακτες καταστάσεις ,όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας και ότι δεν υποκαθιστά την κλινική εξέταση του ιατρού. Παράλληλα ο Δήμος Σερρών θέλοντας να αξιοποιήσει και το αξιόλογο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό του τόπου του, ενέκρινε και δεύτερο πρόγραμμα τηλεϊατρικής με ειδικό application για ευκολότερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ με την αποκλειστική συμμετοχή 2 μελών του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, το οποίο εγκρίθηκε στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή.
Σε αυτή τη δύσκολη ώρα με αυτή την τεράστια προσπάθεια, που καταβάλλεται από όλους μας, αιρετούς, ιατρούς, νοσηλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς υπαλλήλους και πολίτες, θα χαρακτήριζα ευγενικά ως μικροψυχία ή ως αδυναμία της ψυχής και έλλειψη μεγαλοσύνης (κατά τον Αριστοτέλη) να αναγνωρίσετε την προσφορά του Δήμου Σερρών. Κρίμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.