Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!


Kαθώς το Oruc Reis προκαλεί ήδη πλήγματα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο το Κουρδιστό Πορτοκάλι καλεί για μία ακόμη φορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επαναστατικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εντολή να αλλάξει την Ελλάδα και αυτό πρέπει να το κάνει τώρα καθώς ο Σύριζα είναι αποδεκατισμένος.  Για να το πετύχει αυτό πρέπει να δημιουργήσει ομάδα κρούσης με ορκισμένους μεταρρυθμιστές όπως οι Μάνος, Ξαφά αλλά και ένας εξαίρετος μάνατζερ και φωτεινό μυαλό όπως είναι ο Παναγής Βουρλούμης.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Τέτοιους υπουργούς έχει ανάγκη ο Κυριάκος και δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να συστήνει κοτζάμ επιτροπές Πισσαρίδη για να του υποδείξουν τα αυτονόητα, ότι δηλαδή πρέπει να μειώσει το χυδαίο φορομπηχτικό κράτος. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει αντικατασταθεί ο κ. Σταικούρας για παράδειγμα ο οποίος αποδεδειγμένα οδηγεί τη χώρα σε νέες οικονομικές περιπέτειες. Είναι καιρός ο Κυριάκος να τολμήσει.

Δείτε τι γράφαμε για την ολιγωρία και την ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου>Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε με ποιο μαγικό τρόπο ο κ. Σταικούρας καταφέρνει και διατηρεί ανέγγιχτα αυτά τα διαβόητα 32 δις ευρώ στα Ταμεία του Κράτους.

Γιατί απλά κάνει κάτι πολύ χειρότερο που μας οδηγεί κατευθείαν σε νέα χρεοκοπία όπως απεκάλυψε ο εξαίρετος Κώστας Στούπας στο άρθρο του: O Σταικούρας δανείζεται από τις τράπεζες για τι ανάγκες της Γενικής Κυβέρνησης!

Αυτή είναι μία εντελώς “συριζέικη” καταστροφική επιλογή. Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια άγνοια αντιμετώπιζε και ο Τσίπρας τις τράπεζες.

Και να που φτάσαμε: Η τραπεζική χρηματοδότηση της Γενικής Κυβέρνησης έχει εκτιναχθεί στα 44,5 δισ. ευρώ από 28,4 δισ. πέρυσι. Στο ίδιο διάστημα η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα έχει συρρικνωθεί από τα 160,3 δισ. ευρώ στα 147,3 δισ. ευρώ.

Έτσι λειτουργεί ο οραματιστής μεταρρυθμιστής Σταικούρας!
Βάζοντας το πιστόλι στο κρόταφο των τραπεζιτών για να του δίνουν δανεικά και να κρατάει ανέγγιχτα τα υποτιθέμενα 32 δις της καβάτζας του. Δηλαδή μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα χρεοκοπία. Έτσι απλά!

Κι όλα αυτά ενώ ο Σταικούρας κάθε τόσο μας βεβαιώνει ότι μοιράζει από το Ταμείο των 32 δις που έχει τον ατέλειωτο!

Πάμε παρακάτω. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπήρξε τολμηρή όσο θα έπρεπε ώστε να αναταχθεί η Οικονομία με αποτέλεσμα ο Covid-19 να τη μετατρέψει σε μία νέα εκδοχή του Σύριζα με αποτέλεσμα να μοιράζει επιδόματα και βοηθήματα. Μια αδιέξοδη κατάσταση.

Αυτό σε συνδυασμό με τον Τουρισμό που βρίσκει βράχια υπόσχεται έναν οδυνηρό χειμώνα με τους Συριζαίους να δαγκώνουν τις ζαρντινιέρες του φιλόδοξου δημάρχου.

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κε Πρωθυπουργέ. Η οικονομία της πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και προτεραιότητες.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει boutique καινοτομίας, κουλτούρας, επιστημονικής έρευνας, εκπαίδευσης και παράλληλα πρέπει να χαλυβδώσει την αμυντική της ισχύ επενδύοντας στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία και πάει λέγοντας.

Η φιλοσοφία του μαζικού τουρισμού που αποτελεί την υποτιθέμενη βαριά βιομηχανία (ωραίο ανέκδοτο) της χώρας μεταφράζεται σε αυγουστιάτικη ευωδία αποχετεύσεων στα σοκάκια και στις παραλίες της Μυκόνο, της Πάρου, της Σαντορίνης, της Αντιπάρου και πάει λέγοντας.

Κι αυτό γιατί παρότι έχουν εγκαταστήσει μονάδες βιολογικού καθαρισμού επειδή το κόστος της συντήρησής τους είναι μεγάλο, η πλειοψηφία των ξενοδόχων δεν τις λειτουργεί και επιλέγουν να διοχετεύσουν στη θάλασσα υποψιάζεστε τι.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πραγματικά κίνητρα στους επισκέπτες της χώρας. Κι όταν λέμε πραγματικά εννοούμε φορολογικά.

Η Ελλάδα πρέπει να μεταβληθεί σε τουριστικό club πολυτελείας. Μας ενδιαφέρει η ελίτ του χρήματος όχι η πλέμπα.

Η πλέμπα ας πάει στη Βενετία να δει τους γονδολιέρηδες.

Κάποιες χώρες την έχουν μυριστεί τη δουλειά και προχωράνε σε άλλα κόλπα με φορολογικό αντίκρυσμα για τον επισκέπτη.

Έτσι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στους ξένους επισκέπτες μας τη δυνατότητα:

1. Αίτησης για περισσότερο χρόνο εκτεταμένων διακοπών

2. Προσωρινή αλλαγή για την περίοδο αυτή της φορολογικής διεύθυνσης του ενδιαφερόμενου έτσι ώστε να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα και να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά (υποχρεωτικά) είτε από το κράτος ή από ιδιωτική εταιρία. Αν η εταιρία που δουλεύει έχει γραφείο στην Ελλάδα αυτό μπορεί να κανονιστεί απευθείας μέσω του τοπικού γραφείου έτσι ώστε ο εργαζόμενος να έχει όλα τα προνόμια της εταιρίας του. Αν δεν υπάρχει τότε το κράτος πρέπει να έχει μια ομάδα που να το κανονίζει αυτό. Σχετικά με το φορολογικό αν η Ελλάδα και η χώρα του αιτούντος δεν έχουν συμφωνία για διπλή φορολόγηση θα μπορούσε να γίνει μια διακρατική συμφωνία εξπρές από ένα κλιμάκιο του ΥΠΕΞ με την εκάστοτε πρεσβεία.
Έτσι θα σωθεί η Ελλάδα

1. Ορίζεται πάγιος φορολογικός συντελεστής στο 12%. Σε όλους: Ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και στις αμοιβές των στελεχών των επιχειρήσεων ώστε να έχουν κίνητρο να επιστρέψουν στη χώρα μας τα φωτεινά μυαλά των επιχειρήσεων.

2. Kαταργούνται όλα τα φορομπηχτικά χαράτσια, προκαταβολές φόρου κλπ.

3. Το κράτος κρατικοποιεί τα ακίνητα που αντιστοιχούν στα 90 δις στεγαστικά κόκκινα δάνεια. Αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος μέσα από μια καλοχτενισμένη πλατφόρμα που θα φτιάξει ο Πιερρακάκης να νοικιάζει τα ακίνητα. Με προτεραιότητα στους ιδιοκτήτες τους. Θα έχουμε δηλαδή μια κρατική πλατφόρμα airbnb που κάθε μήνα θα φέρνει στα ταμεία του κράτους κασαδούρα.

4. Κρατικοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και αξιοποίησή της από το κράτος. Ολες οι εκκλησίες μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Οι δε παπάδες θα παραμείνουν για να επιμελούνται τα νεκροταφεία. Οι ιδιώτες θα μπορούν να πληρώνουν τον ιερέα για όλες τις τελετές που συνοδεύουν τους νεκρούς τους. Από νεκρώσιμες ακολουθίες, τρισάγιο, 40, κλπ. Έχει σημασία να βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας δίπλα στα νεκροταφεία ώστε να γίνει συνείδηση και στο τελευταίο πολίτη της χώρας ότι εάν δεν προσέχει την υγεία του θα καταλήξει πιο γρήγορα στο νεκροταφείο που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του Κέντρου Υγείας-σημερινοί ναοί. Οι νοσηλευτές θα λένε στους ασθενείς: Eάν αποτύχω εγώ θα σε αναλάβει το κοράκι στη πίσω αυλή…Οπότε πρόσεχε…

5. Το Αγιο Όρος θα μετατραπεί σε μία Παγκόσμια Ντίσνευλαντ της Ορθοδοξίας. Τα κελιά θα μετατραπούν σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και το κράτος θα τρελαθεί στη κασαδούρα από τον θρησκευτικό τουρισμό. Θα κρατικοποιήσει επίσης την Παναγία Τήνου, τον Αγιο Νεκτάριο Αιγινας και όσες άλλες μονές πλασάρουμε σαν θαυματουργές.

6. Στα ακριτικά νησιά μας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα κάνουμε Πανεπιστήμια στα οποία η έρευνα θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Δε μπορεί για παράδειγμα η Κως του Ιπποκράτη να μην έχει 7 Ιατρικά Πανεπιστήμια. Αυτά τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν παράλληλα σαν αμυντική ζώνη-σύνορα της Ευρώπης. Η Τουρκία θα σκεφθεί πολλοί σοβαρά να επιτεθεί σε περιοχές που υπάρχουν Αμερικανοί, Αγγλοι, Γάλλοι, Ισραηλινοί ακόμη και Τούρκοι φοιτητές.

7. Το κράτος κλείνει αμέσως την ΕΡΤ και όλα τα κρατικά ΜΜΕ εκτός από το ΑΠΕ.

8. Σε όσους ξένους έλθουν να επενδύσουν σε ακριτικά νησιά και ακριτικά σημεία της χώρας μας η φορολογία θα είναι μόλις 5% και οι εταιρίες τους θα μπορούν να γίνουν εντός μίας εβδομάδας.

9. Κάθε τουρίστας που θα μπαίνει στη χώρα μας θα πληρώνει 10 ευρώ ετήσιο τέλος στο κράτος.

10. Εάν τα καταφέρουμε και δεν έχουμε πολλούς θανάτους από τον Covid-19 η Ελλάδα θα γίνει Παγκόσμιος Προορισμός Υγείας.

11. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι προτείνει στον Κυριάκο να αναθέσει το υπ. Οικονομικών στους Στέφανο Μάνο και Μιράντα Ξαφά οι οποίοι θα συμπληρώσουν τη λίστα του Κουρδιστού Πορτοκαλιού. Εμείς άλλωστε δεν είμαστε οικονομολόγοι. Αλλά ούτε και ανόητοι σύμβουλοι, χα,χα και υπουργοί της θεωρίας.

Διαφορετικά ας μας πει ο Σταικούρας πως με 32 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία θα σώσει τις τράπεζες από κόκκινα δάνεια 120 δις ευρώ (που σύντομα θα γίνουν 160 και 200 δις) και ως πότε θα μπορεί να κρατάει την οικονομία στην εντατική.

 https://kourdistoportocali.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.