Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Σέρρες : Η ¨¨ πικρή αλήθειᨨ¨ των αριθμών για τα ΚΔΑΠ

Η εγγραφή των παιδιών στα ΚΔΑΠ Ηρακλείου - ert.grΟι αριθμοί είναι ο επιστημονικός τρόπος για να πεις
ψέμματα είπε κάποτε  κάποιος μπασκετικός . Εννοώντας προφανώς οτι όταν χρησιμοποιείς επιλεκτικά τα νούμερα ¨¨βγάζεις ¨¨ και τα συμπεράσματα που θέλεις . Έχω λοιπόν την αίσθηση οτι κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το θέμα των ΚΔΑΠ το οποίο πρωταγωνιστεί στην   πανελλαδική και  Σερραική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες  . Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων δηλώσεις επί δηλώσεων με κοινή συνισταμένη την ¨΄αναλγησία ¨¨ του κράτους που αφήνει εκτός δομών χιλιάδες παιδιά .
Είναι όμως έτσι ή συμβαίνει κάτι άλλο.
Λοιπόν για το σχολικό έτος 2019 -2020 το ποσό που δόθηκε ήταν 97 εκατ. ευρώ, και οι μητέρες που πληρούσαν τα κριτήρια της Δράσης  αντιστοιχούσαν σε 67.000 παιδιά..Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν 68.000 περίπου .Δηλαδή ικανοποιήθηκαν σχεδόν όλες οι αιτήσεις
Για το σχολικό έτος 2020-21 το ποσό που δίνεται είναι 97.650.000 εκατ ευρώ αυξημένο δηλαδή κατά 650 χιλ σε σχέση με πέρσι .
Και φέτος οι μητέρες που πληρούσαν τα κριτήρια της Δράσης  αντιστοιχούσαν  σε 67.000 παιδιά.Οι αιτήσεις όμως  που υποβλήθηκαν ήταν 133.000 περίπου .Δηλαδή έχουμε αύξηση κατά 100% στον αριθμό των αιτήσεων Επομένως δεν μιλάμε για κανέναν αποκλεισμό αφού ο αριθμός των ωφελούμενων παρέμεινε ο ίδιος .
 Μάλιστα όλα τα προηγούμενα χρόνια η ικανοποίηση των αιτήσεων ήταν πάντα κοντά στο 100% .Καθώς ο αριθμός των αιτήσεων κινούνταν στις 65.000 με 70.000  χιλ
 Τώρα θα μου πείτε από που αυτό το όψιμο ενδιαφέρον των γονέων για τα ΚΔΑΠ

Αυτό οφείλεται στο ότι φέτος δημιουργήθηκαν πολλά νέα ΚΔΑΠ ( για τον Ν Σερρών οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εννέα ) . Τα οποία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα φρόντισαν να παρακινήσουν μεγάλο αριθμό γονέων που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καν υποβάλλει αίτηση να διεκδικήσει μια θέση .

ΥΓ : Στο δια ταύτα τώρα αυτοι που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ των δήμων .Καθώς οι ιδιώτες έχοντας ευελιξία θα απορροφήσουν έναν αριθμό παιδιων που μέχρι πέρσι ήταν στα ΚΔΑΠ των δήμων . Ήδη υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε περιοχές των Σερρών που δίπλα στο ¨¨μονοπώλιο ¨¨ των δημοτικών ΚΔΑΠ ..Δημιουργήθηκαν  ήδη και ένα και δύο ιδιωτικά . Οπότε  .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.