Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Νοσοκομείο Σερρών : Τρίωρη στάση εργασίας

Στάση εργασίας 7.00-10.00 το πρωί και συγκεντρώσεις
διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίησή του έκτακτου προσωπικού στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια προγραμματίζει για σήμερα  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
«Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια».
Η Ομοσπονδία, διεκδικεί τη μονιμοποίηση των εκτάκτων υπαλλήλων, αναφέροντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3 σχόλια:

  1. Να μπούν και αυτοί στο Δημόσιο να δούμε τι θα γίνει. Ποιός θα πρωτομπεί και πώς θα πληρώνεται αν δεν έχουμε χρήματα όλοι οι υπόλοιποι να δίνουμε για φόρους κτλ. Επιλογή τους ήταν να δουλέψουν αυτά τα χρόνια παιδιά με συμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς @ 6.58 Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, μόνο κάποια σχόλια στην ανάρτησή σας:
    1. Στο Δημόσιο να μπουν όσοι χρειάζονται για να λειτουργήσει. Άλλωστε και σεις ο ίδιος φαντάζομαι θα απαιτείτε να εξυπηρετείστε γρήγορα και πρωτίστως ποιοτικά από έμπειρους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης όταν χρειάζεται να απευθυνθείτε σε αυτήν (στο Νοσοκομείο π,χ, κανείς δεν θέλει να έχει την περίθαλψη από ειδικευόμενο και μόνο, ή από τουρίστα γιατρό που δουλεύει με σύμβαση, χωρίς να νοιάζεται για εξέλιξη, μέχρι να ανοίξει δικό του ιατρείο. Φυσικά και αναγνωρίζω ένα δίκιο στην ανάρτησή σας όσον αφορά στην πληθώρα αχρείαστων δημοσίων υπαλλήλων που κατά καιρούς "τρουπώνουν", αλλά η λογική "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" θα έχει καταστροφικές συνέπειες που θα φανούν αργότερα. Μέλημά μας και απαίτησή μας πρέπει να είναι να προσλαμβάνονται όσοι χρειάζονται και να δουλεύουν στις θέσεις που χρειάζονται.
    2. Οι φόροι που πληρώνουμε κατά κύριο λόγο πρέπει να ιεραρχούνται σε ποιες δαπάνες θα διατεθούν. Δεν μπορεί π.χ. να χρηματοδοτείται το φεστιβάλ μπάμιας (!) και ο Αστέρας Ραχούλας για μικροπολιτικούς λόγους (Σερραία υπουργός διέπρεψε σε αυτό παλαιότερα) και να μένουν δομές περίθαλψης υποχρηματοδοτούμενες. Δυστυχώς όταν δεν υπάρχει χρήμα τα περιττά κόβονται (όπως κάνουμε και στον οικογενειακό μας προυπολογισμό)
    3. Οι περισσότεροι που επικαλούνται τους φόρους που πληρώνουν, δεν έχουν καταβάλει φράγκο, ούτε καν τον ΦΠΑ που εισπράττουν ως διαμεσολαβητές. Τους βλέπεις έξω, πρώτο τραπέζι πίστα, με άνεση, να απαιτούν παροχές από το Δημόσιο, χωρίς να έχουν συνεισφέρει το ελάχιστο. Κύριο επιχείρημα είναι "γιατί να πληρώσω, για να τα φάνε τα λαμόγια;" βγάζοντας τελείως έξω τον εαυτό τους από τα λαμόγια! (Προς Θεού δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σας. Ούτε σας γνωρίζω, ούτε θα το έκανα για οποιονδήποτε εάν δεν είχα γνώση)
    4. Το επιχείρημα "επιλογή τους είναι", σε περιόδους κρίσης, έντονης ανεργίας και ασύδοτης εργασιακής προσφοράς είναι τόσο σαθρό όσο και το "φταίει και αυτός που δίνει φακελάκι" όταν αναφερόμαστε π,χ, σε καρκινοπαθή. Όχι δεν είναι επιλογή, ανάγκη επιβίωσης είναι!
    Αντί λοιπόν να προσαρμοζόμαστε στις παθογένειες του Δημοσίου (φοροδιαφυγή, σπατάλες, ρουσφέτια, κακοδιαχείριση) και να πορευόμαστε δίνοντάς τους την ανοχή μας, μήπως θα έπρεπε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εξάλειψή τους ώστε να πορευτούμε σαν συντεταγμένο κράτος με υπεύθυνους πολίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eχεις δίκιο σε πολλά 10.49,αλλά έχει περάσει η εποχή των ΄΄ευτραφών αγελάδων΄΄. Μέχρι πλήν λίγο καιρό όλοι ΄΄καταριώμασταν΄΄ τους γιατρούς τους λέγαμε κλέφτες, (λες και μόνο αυτοί είναι κλέφτες ) , τους λυδωρούσαμε και τώρα με κορωνοϊο τους χειροκρατάγαμε, τους επιβραβεύαμε , τους ανεβάζαμε στα ουράνια μαζί και όλο το ιατρικό προσωπικό. Μετά απο λίγο καιρό θα ξεχάσουμε και πάλι θα αρχίσουμε να τους κατηγορούμε. Τέτοιοι είμαστε.
    Επίσης τους γιατρούς τους απαξίωσε τόσα χρόνια το σύστημα με τους μισθούς πείνας που τους έδινε με τις απλήρωτες εφημερίες, και αφού τους έστειλε όλους στο εξωτερικό να βρούν δουλειά για να έχει η Γερμανία τους καλύτερους, τώρα ξαφνικά η Ελλάδα να επιστρέψουν πίσω. Για πόσο ΄΄βλάκες ΄΄μας περνάνε ? Γιατί να πληρώνω εγώ φόρους κανονικά (ας βρούνε αυτούς που φοροδιαφεύγουν ) και να μην έχω περίθαλψη ιατρική στα νοσοκομεία ? Γιατί δεν πάω στο νοσοκομείο για εξετάσεις τώρα, αφού θα έχει προτεραιότητα ο πρόσφυγας που δεν πληρώνει τίποτα και θα προηγείται απο μένα , ο φυλακισμένος απο τις φυλακές κτλ. Πες μου λοιπόν το λόγο γιατί να μην έχω ανταποδοτικές ωφέλειες απο το κράτος τη στιγμή που πληρώνω κανονικά και να έχει ο μετανάστης που φιλοξενείται στη χώρα μου. Γι'αυτό έχει επιφορτιστεί το σύστημα . Εχουν να κάνουν με περισσότερο κόσμο.
    Νομίζω ότι μπορούν να μεταφέρουν προσωπικό απο υπηρεσίες του δημοσίου που δεν έχουν αντικείμενο , είναι πολλές που πρέπει να κλείσουν (ακόμα δεν έχουν κλείσει γύρω στις 40 ) και να μεταφερθούν σε μονάδες υγείας με εκπαίδευση σε επικουρικές θέσεις. Το ακούμε απο πότε αυτό και δεν γίνεται τίποτα. Το δημόσιο μεγαλώνει επεκτείνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.