Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Κώστας Καραμανλής : Το Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


στις  09:00 πμ. στην Τεχνόπολη (Γκάζι), ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση.
Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19, υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.
Μετά την παρουσίαση του Πρωθυπουργού, οι Υπουργοί Υποδομών & Μεταφορών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κκ. Κώστας Καραμανλής και Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσουν αναλυτικότερα το Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση.
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γίνεται ο πρώτος πιστοποιημένος οργανισμός φιλικός προς το ποδήλατο 

Το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020,  έγινε ο πρώτος φορέας με πιστοποίηση «Cycle Friendly Employer» στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει πλέον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης ποδηλάτων που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές.
Κάθε υπάλληλος και επισκέπτης του Υπουργείου έχει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το ποδήλατό του και να το σταθμεύσει με ασφάλεια σε συγκεκριμένο σημείο με στεγασμένες θέσεις. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρύνει και άλλους δημόσιους φορείς, οργανισμούς, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε ανάλογες παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν τη χρήση του ποδηλάτου στην πράξη.
Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε και σε άλλες ενέργειες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, από τις οποίες ξεχωρίζει η δράση ζωγραφικής με θέμα «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!».
Περισσότερα από 100 παιδιά Δημοτικού έστειλαν τις ζωγραφιές τους που  φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η δράση ολοκληρώνεται με την κλήρωση τριών παιδικών ποδηλάτων, που προσφέρει η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.ΒΙ.Π.Ε. .
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τους εποπτευόμενους Φορείς να αναλάβουν ενέργειες προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου. Σε οθόνες τηλεματικής του ΟΑΣΑ ΑΕ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ αναρτήθηκε το μήνυμα: «Μετατρέπουμε τη μετακίνηση σε ψυχαγωγία και άθληση. Χρησιμοποιούμε ποδήλατο. 3/6-Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου».
Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων  προώθησε την αξιοποίηση από τους εκπαιδευτικούς, του διαθέσιμου υλικού που αφορά στη χρήση του ποδηλάτου και παρέχεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα «e-Drive Academy» στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.