Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Σέρρες : Ο Βασίλης (Αναστασιάδης ) συναντά τον Βασίλη ( Τζανακάρη )

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώροςΜεγάλη τιμή και χαρά για μένα που επισκέφθηκα, μετά
από πρόσκληση του, στο γραφείο του τον βραβευμένο Σερραίο συγγραφέα και εκδότη του ιστορικού περιοδικού «ΓΙΑΤΙ» Βασίλη Τζανακάρη. Έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στον τόπο του, παθολογική αγάπη για αυτόν, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και καταγραφής με κάθε λεπτομέρεια της ιστορία αυτής της πόλης στα μοναδικά βιβλία του και με ένα ανεκτίμητης αξίας αρχείο. Από εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία μέχρι και την τεράστια σε μέγεθος και αξία αφίσα του Πανσερραϊκού της δεκαετίας του ογδόντα, ή της εφημερίδας «Πανσερραϊκός» που έβγαζε τη δεκαετία του εβδομήντα και άνετα συναγωνίζεται σύγχρονες εκδοτικές προσπάθειες ενώ καταδεικνύει με το καλύτερο τρόπο το ένδοξο παρελθόν αυτού του συλλόγου. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κάποιος στην πόλης μας (κάτι άκουσα) που θα έχει το όραμα να αξιοποιήσει αυτόν τον «θησαυρό» και να συμβάλει στη δημιουργία ενός ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ. Είναι κρίμα αυτή η συλλογή ιστορικών κειμηλίων να μην έχουν τη δυνατότητα να τη δούνε μαθητές σχολείων που σίγουρα θα αγαπήσουν περισσότερο την πόλη μας.

 Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώροςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώροςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.