Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Αμφίπολης : Συμμετοχή Φράστανλη σε σύσκεψη δημάρχων για το αρχαιολογικό πάρκο Φιλίππων

Σε ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο
αρχαιολογικό πάρκο Φιλίππων το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμος Βίτσιος, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι τρόποι συνεργασίας και κοινής δράσης για την ανάπτυξη του «Πάρκου Φιλίππων». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Καβάλας κ. Θ. Μουριάδης, Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδης, Δοξάτου κ. Θ. Ζεκερίδης, Δράμας κ. Χ. Μαμσάκος και Προσοτσάνης κ. Θ. Αθανασιάδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» παρουσίασε την εξέλιξη του «Πάρκου Φιλίππων» από το 2015 εώς 2019, ανέλυσε το “master plan” που έχει εκπονηθεί για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής , τονίζοντας τη σημασία της χωροταξικής μελέτης , που ως σκοπό έχει την διασύνδεση των δύο ιστορικών αρχαιολογικών χώρων Αμφίπολης και Φιλίππων μέσω του χρυσοφόρου Παγγαίου Όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.