Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Στις Σέρρες ο Θόδωρος Καράογλου

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (ώρα 12:00), στην αίθουσα
συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Σερρών θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου για τον μαθητικό διαγωνισμό: «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», τον οποίο συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου (ώρα 13:00) στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ θα διεξαχθεί η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό.
Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο Θεόδωρος Καράογλου (υφυπουργός Εσωτερικών – Μακεδονίας-Θράκης), ο Ξενοφών Παπασταμόπουλος (διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών) και ο Ιωάννης Πούλιος (υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και σχεδιαστής του προγράμματος).
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας, και ως βασική επιδίωξη έχει να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων την ιστορία, τον πολιτισμό και τη συμβολή του ποντιακού ελληνισμού στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.


 http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.