Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ένας Σερραίος στην εκτελεστική επιτροπή του ΦΟΔΣΑ

Με ευρεία συναίνεση μεταξύ των δημάρχων και
εκπροσώπων από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας επανεξελέγη πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο Μιχάλης Γεράνης.
Ο κ. Γεράνης εξελέγη πρόεδρος με 60 ψήφους, σε σύνολο 63 ψηφισάντων ενώ υπήρξαν δύο λευκά και ένα άκυρο.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξελέγη αντιπρόεδρος με 59 ψήφους και 4 λευκά

Για την Εκτελεστική Επιτροπή τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Δημήτρης Γιάννου, δήμαρχος Έδεσσας, (47 ψήφοι), Εμμανουήλ Καρράς δήμαρχος Νέας Προποντίδας (47 ψήφοι), Γιώργος Κυριακίδης, αντιδήμαρχος Κατερίνης (49 ψήφοι), Βασίλης Παπαδόπουλος από τον δήμο Βέροιας (42 ψήφοι), Στέφανος Χατζηϊωαννίδης από τον δήμο Ηράκλειας (43 ψήφοι). Αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής στο ΦΟΔΣΑ εξελέγησαν οι: Θεοδόσης Μπακογλίδης από τον δήμο Καλαμαριάς (12 ψήφοι), Γιώργος Ξενιτίδης από τον δήμο Λαγκαδά (12 ψήφοι), Γιώργος Γλώσσης, από τον δήμο Δέλτα (9 ψήφοι), Γιάννης Καμαρινός από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (8 ψήφοι), Ρία Καλφακάκου από το δήμο Θεσσαλονίκης (7 ψήφοι).

Για την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ υπήρξαν 11 υποψηφιότητες. Τακτικά μέλη εξελέγησαν οι:

- Δημήτρης Γιάννου, δήμαρχος Έδεσσας,

- Εμμανουήλ Καρράς, δήμαρχος Νέας Προποντίδας
- Γιώργος Κυριακίδης, αντιδήμαρχος Κατερίνης

- Βασίλης Παπαδόπουλος, από τον δήμο Βέροιας

- Στέφανος Χατζηϊωαννίδης, από τον δήμο Ηράκλειας

- Θεοδόσης Μπακογλίδης, από τον δήμο Καλαμαριάς

- Γιάννης Καμαρινός, από τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

- Γιώργος Γλώσσης, από τον δήμο Δέλτα

- Ηλίας Ζάχαρης, από τον δήμο Νεάπολης - Συκεών

- Γιώργος Ξενιτίδης, από τον δήμο Λαγκαδά

- Ρία Καλφακάκου, η οποία αυτοπροτάθηκε, από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Πλην της Ρίας Καλφακάκου, οι υπόλοιπες 10 υποψηφιότητες για τα μέλη της εκτελεστικής είχαν διαπαραταξιακή υποστήριξη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Γεράνης είπε ότι και για την επόμενη τριετία «θα συνεχίσουμε με την ίδια θέληση και το ίδιο πνεύμα, θα δουλέψουμε ενωτικά και θα αποδείξουμε από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκληρωτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων».
Ο κ. Ζέρβας από την πλευρά του εξέφρασε τη βούληση όλα όσα σχεδιάζονται να υλοποιηθούν προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των δήμων, αλλά να ωφεληθούν και οι πολίτες με τη μείωση των δημοτικών τελών.


Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, σε σύντομη παρέμβασή του, είπε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας έκανε άλματα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και υπογράμμισε την ανάγκη όλες τις δράσεις να τις χαρακτηρίζει η διαφάνεια, καθώς, όπως, είπε κυκλοφορούν πολλά και μεγάλα συμφέροντα γύρω από τον συγκεκριμένο τομέα.

Πηγή: https://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.