Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

O νεοφιλελευθερισμός είναι και κόκκινος

Μία από τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης
Μητσοτάκη ήταν  η φορολογική ελάφρυνση των πολιτών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως είχε την εμμονή να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερα πλεονάσματα χωρίς όμως να περιορίζει την  σπατάλη του Δημοσίου. Αυτό είχε ως επακόλουθο την  εφαρμογή της μοναδικής μεθόδου που γνώριζε. Την  φορολογική επιδρομή κατά  των πολιτών. 

Στα τέσσερα χρόνια (τεσσεράμισυ για την ακρίβεια) που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκαν πρόσθετοι φόροι ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με αυξήσεις στον ΦΠΑ λόγω της μεταφοράς προϊόντων σε υψηλότερο ΦΠΑ, στις έκτακτες εισφορές, στους φόρους που καταβάλουν οι επιχειρήσεις, όπως και της προκαταβολής φόρου επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών κοκ. Μετά είχαμε μείωση του αφορολόγητου, αλλαγές στην φορολογική κλίμακα με επιβάρυνση των μικροτέρων εισοδημάτων, αύξηση συντελεστών και πάει λέγοντας. 
Για όποιον γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά, η μέσω φορολογίας αύξηση των κρατικών εσόδων, οδηγεί σε βαθύτερη ακόμη ύφεση, αποκλείει κάθε έννοια ανάπτυξης και καταδικάζει τη χώρα να παραμένει στο σημερινό καθεστώς της παρατεταμένης  χρεωκοπίας. 
Εκτός όμως από το βάθεμα της ύφεσης η αύξουσα φορολογική επιβάρυνση οδηγεί στην διόγκωση ενός άλλου φαινομένου, που δεν είναι άλλο από την εξαρση της παραοικονομίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, πριν από τις εκλογές  βασικό αίτημα των πολιτών, σε πλειοψηφικά ποσοστά, ήταν η με/ιωση της φορολογιας. 
Απλό ερώτημα. Η κοινωνία που ακούει τους αριστερούς να μιλάνε για νεοφιλελεύθερους δεξιούς και κεντροδεξιούς  αλλά βλέπει τους τελευταίους να μειώνουν τους φόρους που οι άλλοι είχαν αυξήσει, ποιους θεωρεί νεοφιλελεύθερους.
Ας θυμηθούμε ακόμη τι είχε ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού διδύμου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ 
-Αύξησαν τις εισφορές  κοινωνικής ασφάλισης και μείωσαν τις συντάξεις ακόμη και πάνω από 400 ευρώ, για τους νέους συνταξιούχους. 
-Κατάργησαν το ΕΚΑΣ
-Προώθησαν τους πλειστηριαμσούς πρώτης κατοικίας καθώς και τις κατασχέσεις τις οποίες σταμάτησε η σημερινή κυβέρνηση
-Σταδιακώς κατάργησαν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις


 http://www.ysterografonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.