Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Δημος Ηρακλειας: Κάδοι για συλλογή και επαναχρησιμοποίηση ρούχων και παπουτσιών

Με έναν καινούριο και διαφορετικό από τους προηγούμενους
τρόπο προσεγγίζει ο Δήμος Ηράκλειας την ανακύκλωση, με την υλοποίηση του προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών.
Πρόκειται για μια σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηράκλειας και της εταιρείας EAST-WEST GREECE Μ.Ε.Π.Ε.
Περιληπτικά όσον αφορά τη δράση αυτη:
Ειδικοί κάδοι θα τοποθετηθούν έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους του δημότες, στους οποίους τα παλιά ρούχα, παπούτσια και γενικότερα υφάσματα (ακόμη και τσάντες, ζώνες κτλ) θα τοποθετούνται με σκοπό την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίησή τους για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Η εταιρεία θα επιστρέφει χωρίς αντίτιμο ανάλογες ποσότητες ρούχων και παπουτσιών, τις οποίες ο Δήμος θα αξιοποιήσει για την κάλυψη βασικών αναγκών ευπαθών ομάδων της περιοχής.
Εκτός από τα προφανή οφέλη, ο Δήμος δε θα επιβαρυνθεί χρηματικά με κανέναν τρόπο.
Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενημέρωση με έντυπο υλικό κ.α

Υ.Γ
Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν απορίες μπορείτε να καλείτε στο γραφείο υπηρεσίες καθαριότητας (τηλ.2325022261) ή τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πολιτικής προστασίας (τηλ.6945056767)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.