Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Aνάγκη για ηγέτη και νέο σύνταγμα!

Αναδημοσιεύουμε την ρηξικέλευθη και συνάμα
αυτονόητη λύση που προτείνει ο lycinos σε σχόλιό του στο κομμάτι (Που θα πάει αυτή η κατάσταση;), για να απεμπλακεί η πατρίδα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.
Αναλυτικά το σχόλιο:
Ξεκινώ με την παραδοχή ότι αποτύχαμε σε όλους τους τομείς.
Όποιος δεν συμμερίζεται το παραπάνω, παρακαλώ μην συνεχίσει να διαβάσει το σχόλιο.
Αποτυχία που οφείλεται στους πολιτικούς, αλλά και στους μηχανισμούς δομής και άσκησης της εξουσίας, όπως έχει διαμορφωθεί από δεκαετίες τώρα, και εκφράζεται στην σημερινή πραγματικότητα.
Μια αλληλοτροφοδοτούμενη σχέση μεταξύ πολιτικών και δομών, με διαρκή έκπτωση (decadence). Έως ότου κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα, οικονομία, εξωτερική πολιτική, παιδεία, δυσλειτουργία του κράτους, εδώ θυμίζω την καταστροφή στο Μάτι, όπου υπάρχουν πολιτικές, αλλά και, κρατικές ευθύνες.
Και, πάνω απ´ όλα, και σαν απόλυτα εργαλεία διαιώνισης της κάστας των πολιτικών και των δομών που αναδραστικά αλληλοστηρίζονται, η πολιτική αμορφωσιά του λαού μας, με την συνειδητή αποφυγή καλλιέργειας κριτικής του σκέψης, τον πλαστό ευδαιμονισμό, τον αρνητικό παραδειγματισμό, τον μιθριδατισμό στο κακό, την αξιακή θόλωση κ.λ.π. κ.λ.π.
Η αναθεώρηση που προτείνεται, δεν είναι τίποτα άλλο, από ένας καλλωπισμός, ένα μακιγιάζ του φθαρμένου, γερασμένου, αναποτελεσματικού, επικίνδυνα ανίκανου συστήματος, που σκοπό έχει την παράταση της σαπροφυτικής του ζωής.
Αυτό που χρειάζεται, και που δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει, είναι το πρόσωπο εκείνο, ο εμπνευσμένος ηγέτης εκείνος, που θα κάνει την τολμηρή πρόταση και επίτευξη συνταγματικής ανανέωσης, από την αρχή, με την εξάρθρωση και την κάθαρση των υπαρχόντων δομών. Και των πολιτικών που απορρέουν από αυτές.
Με σωστή ιεράρχηση αξιών, στόχων, εθνικών και κοινωνικών, και εύρυθμης και φιλικής προς τον πολίτη λειτουργίας του κράτους, στις αρχές της ισοπολιτείας και της πραγματικής δημοκρατίας. Ούτως ώστε, να γίνει η αφετηρία επανεκκίνησης της χώρας που τόσο έχουμε ανάγκη.
Υπάρχει ανάγκη για ηγέτη, και υπάρχει ανάγκη για νέο σύνταγμα. Τίποτε άλλο. Νέο.

 http://www.antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.