Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Σέρρες : Διακρίσεις για μαθητές και σχολεία

Το ΓΕΛ ΠΡΟΒΑΤΑ συμμετείχε στον 6ο Πανελλ
ήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ», που οργανώθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο « George D. Behrakis», την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και κατέλαβε την 1η θέση , Βραβείο στη συγγραφή ποιήματος, με βραβευθείσα τη μαθήτρια της Α΄ τάξης Πρασιάδου Δήμητρα του Νικολάου και συντονίστρια την καθηγήτρια Νότα Αθηνά.

Επιπλέον, το Γυμνάσιο Κοίμησης βραβεύεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) με την “ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ”. Η τιμητική διάκριση ήρθε ως επιστέγασμα της επιτυχούς συμμετοχής του Σχολείου (το μοναδικό στην ΔΔΕ Σερρών) με πολλαπλές δράσεις, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οικολογικού ενδιαφέροντος στο διεθνές θεματικό δίκτυο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Οικολογικά Σχολεία”!
Η παραπάνω διάκριση αποτελεί την δεύτερη σε πανελλήνιο επίπεδο οικολογικού ενδιαφέροντος που λαμβάνει το Σχολείο μας, μιας και στις 7 Ιουνίου 2018 το περιβαλλοντικό προγραμμα «Η Γεωθερμία ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και η αξιοποίηση της στον νομό Σερρών» έχει αναδειχθεί στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Bravo Schools, ως Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 7. Φθηνή & Καθαρή Ενέργεια, και το σχολείο μας ως ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ TΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGsSchool Club (Sustainable Development Goals School Club).
Τέλος, το Γυμνάσιο Ηράκλειας απέσπασε δύο βραβεία στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων, πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Μαθητές της Β’ Γυμνασίου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Σωφρονίας Μαραβελάκη, δημιούργησαν ψηφιακές αφηγήσεις με τις οποίες πήραν μέρος στον διαγωνισμό και διακρίθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.