Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σέρρες : Μια βρωμερή ...... ¨¨ωρολογιακή ¨¨ βόμβα

Μετά από ελέγχους του Γραφείου Συντήρησης του
δικτύου αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ εντοπίσθηκαν παράνομες συνδέσεις των λυμάτων κατοικιών με το δίκτυο ομβρίων, τόσο στην πόλη των Σερρών όσο και σε άλλες Κοινότητες του δήμου μας, όπου τα λύματα, κατά παράβαση του κανονισμού Αποχέτευσης, παροχετεύονται στα πέριξ του οικισμού αρδευτικά και αποστραγγιστικά κανάλια.
Οι παραβάτες έχουν ταυτοποιηθεί και καλούνται από την Επιχείρηση να οδηγήσουν τα λύματα των σπιτιών τους σε στεγανούς βόθρους.
Στη συνεδρίαση του στις 02/10/2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ αποφάσισε να δώσει προθεσμία έξι μηνών προκειμένου να προβούν σε διόρθωση της σύνδεσης τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους την εργασία αποσύνδεσης εκτελεί η Επιχείρηση και χρεώνει στους παραβάτες το κόστος των εργασιών, σύμφωνα με το τιμολόγιο της, προσαυξημένο κατά 300%.Για την πλήρη και σαφή ενημέρωση των δημοτών η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα αποστείλει μέσω των λογαριασμών κείμενο που θα γνωστοποιεί στους παραβάτες τις συνέπειες των πράξεων τους, όπως και για τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.
«Η διάθεση των λυμάτων των σπιτιών στο δίκτυο ομβρίων θα κάνει μεγάλη ζημιά στη τσέπη των παραβατών όπως κάνει στην υγεία όλων μας» τόνισε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιάννης Γάτσιος στη συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη 16/10/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.