Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Παναγιώτης Καρίπογλου : Ανέκαθεν ο εχθρός βρισκόταν εντός των τειχών

Δεν γνωρίζω με έγκυρο τρόπο πόσοι είναι οι γονείς που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο Σχολείο του Σκουτάρεως
, επειδή ξεκινούσαν τα μαθήματα στα προσφυγόπουλα . Μπορεί ο αριθμός που ακούστηκε να είναι οντως υπερβολικός .
Παρόλα αυτά , ακόμη και αν ένας γονέας έφτασε στο σημείο αυτό , η κίνηση του είναι αδικαιολόγητη και δείχνει : την έλλειψη παιδείας , την απουσία ανθρωπισμού , την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να ενημερώσει για τα παιδιά αυτά , τη γενική παρακμή της κοινωνίας μας .
Διότι , άλλο είναι το ζήτημα της ανεξέλεγκτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που μόνο στη χώρα μας συμβαίνει (σ αυτό το βαθμό) και άλλο το ζήτημα της συμπεριφοράς στους ανθρώπους αυτούς και ειδικά στα παιδιά τους .
Ήμουν παρών όταν ο Προεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών βεβαίωνε ότι τα παιδιά αυτά έχουν εμβολιαστεί και κανένα κίνδυνο δε φέρουν . Και γνωρίζω ότι ειδικά οι πρόσφυγες στις Σερρες μόνο φανατικοί μουσουλμάνοι δεν είναι .
Οι δικαιολογιες λοιπόν δε στέκουν επ ουδενι . Ειδικά για τους απογόνους προσφύγων .
Ας αντιληφθούμε οτι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από αυτά τα παιδιά . Μόνο να κερδίσουμε έχουμε . Κλασικό το παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Και ας μη λησμονούμε ότι ο πραγματικος κινδυνος δεν προέρχεται από τους μετανάστες , τους πρόσφυγες , τους γείτονες . Σ αυτή τη δύσμοιρη πατρίδα ανέκαθεν ο εχθρός βρισκόταν εντός των τειχών .
Και πάντοτε έκανε τις μεγαλύτερες ζημίες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.