Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Σέρρες : ¨¨Οι μακεδονομάχοι ¨¨ ξέχασαν τον Καπετάν Μητρούση

Φωτογραφία του Στέφανος Φωτιάδης.Επειδή σύντροφοι μας ¨¨πρίξατε ¨¨ τον τελευταίο καιρό με την
αγωνιστικότητα σας για την Μακεδονία .Σας ενημερώνω οτι σήμερα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα. στο Μητρούσι . Και ρωτω πόσοι από σας  που αναρτάται κάθε τρια λεπτά <<μαθήματα >> το γνωρίζατε και πόσοι από όσους το γνωρίζατε σπεύσατε στο μνημόσυνο 


Διαβάστε τι έγραψε ο Ο Στέφανος Φωτιάδης που παραβρέθηκε 

Τελέστηκε σήμερα με σεμνότητα στο Μητρούσι, στο χωριό του Καπετάν Μητρούση, το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Δημήτριος Γκογκολάκης (Καπετάν Μητρούσης), ήταν σημαντικός Μακεδονομάχος οπλαρχηγός, ο οποίος ενεργοποιήθηκε στην ένοπλη πάλη κατά των Βουλγάρων.
Στις 14 Ιουλίου του 1907, στην συνοικία Καμενίκια των Σερρών, έγινε σφοδρή μάχη μεταξύ των Τούρκων και των ανδρών του Καπετάν Μητρούση.
Δυο άνδρες του, ο Νίκος Παναγιώτου και ο Ιωάννης Ούρδας, συνελήφθησαν και αργότερα εκτελέστηκαν. Ο Καπετάν Μητρούσης με τον ανηψιό του Μιχάλη Ουζούνη και τον Θόδωρο Τουρλεπέ, κλείστηκαν στο καμπαναριό της εκκλησίας, όπου στο τέλος ο Καπετάν Μητρούσης χρησιμοποίησε την τελευταία σφαίρα για τον ανηψιό του, ενώ ο ίδιος αυτοκτόνησε με μαχαίρι για να μην συλληφθεί.
Στο πρόσωπο του ήρωα Καπετάν Μητρούση, τη φωτογραφία του οποίου τοποθετήσαμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου ως οφείλαμε, τιμούμε όλους τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.